$left
$middle

Fixa julen – var med och skapa en hållbar jul

Under en hel vecka i december kan du skapa en unik och mer hållbar jul för dig och andra genom bland annat skapande workshops, julklappsbyte och tankeställare på Stadsbiblioteket i Malmö. Alla evenemang under Fixa julen är öppna och gratis för alla!

Den 2-8 december på Stadsbiblioteket kan du skapa unika och hållbara julklappar på en mängd olika drop-in workshops, sätta din intention för julen med ett klangbad eller varför inte byta julklappar och göra en god gärning för plånbok, planet och den du byter med. Malmö Fairtrade City bjuder dessutom på riktigt schysst och smarrig julfika på alla evenemang.

Julen är årets viktigaste handelshögtid enligt Svensk handel. Är det också årets viktigaste tid för en tankeställare kring vår gemensamma framtid? Kom och lyssna och delta i ett panelsamtal torsdag den 5 december med frågeställningen: konsumtionen och klimatet, hur gör vi? Representanter från Malmös miljöengagerade, Malmös kommunalråd för miljö och stadsbyggnad, Simon Chrisander (L), och enhetschef från miljöförvaltningen, Lotten Johansson deltar i samtalet som kommer att ledas av Yasemin Arhan Modéer.

Vad vill du att panelen ska prata om? Hjälp oss att göra samtalet så bra som möjligt genom att ställa dina frågor här.

Läs mer och se hela programmet på malmo.se/fixajulen

Fixa julen utgår från miljömålet I Malmö är det lätt att göra rätt. Det ska vara enkelt för dig som Malmöbo att göra hållbara och giftfria val.

 

Fixa julen arrangeras av Malmö Fairtrade City i samarbete med ett antal lokala aktörer däribland FRÖN och The Upcycle Collective. Fixa julen finansieras delvis av Europeiska Unionen.