Öppet hus på Malmö Restaurangskola

Välkommen in i en värld full av smaker, lukter och färger! Hos oss på Malmö Restaurangskola får du en grundläggande utbildning inom restaurang, bageri och service. Sen har du hela världen som arbetsplats, om du vill. Du kan även läsa vidare på yrkeshögskola och välja till kurser så du får grundläggande behörighet till universitet och högskolor. Vi följer trender i samhället och tar ställning för miljön – häng med oss och tänk klimatsmart!

Träffa oss

Vi har redan haft våra öppet hus. Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss. Missa inte att ta del av alla våra filmer om skolan här också för att lära känna oss bättre.

Önskar du besöka oss eller följa en elev under andra tider?
Du är välkommen att kontakta vår syv om du är nyfiken på att besöka oss eller skugga en elev. Länk till formuläret på vår hemsida finns nedan. Längre ner på sidan kan du även se en film där våra elever berättar om skuggning.

Rundtur i våra lokaler

Vår skola ligger intill Rörsjöstadens vackra allé, nära bussar och tåg i centrala Malmö. Alla våra lokaler, såväl kök som bageri och charkuteri, är välutrustade. Vi driver dessutom två välbesökta restauranger och ett konditori som en del i undervisningen.

Är du nyfiken på hur det är att gå hos oss? Häng med på en snabbtur genom våra nyrenoverade lokaler!

Lär känna oss

Vi har en utbildning för dig som vill jobba i restaurangbranschen. Hos oss blandas teori och praktik.

På skolan finns två lunchrestauranger och ett konditori där får du möjlighet att laga, dekorera och servera rätter tillsammans med vår personal. Du är även ute på praktik hos företag.

Vi följer trender och tar ställning för miljön. Hur kan vi minska matsvinnet? Hur lagar vi vegansk mat? Vilka närproducerade produkter kan vi handla? Lyssna på några av våra elever och lära känna oss lite bättre!
Välkommen till Malmö Restaurangskola
Stjärnkocken Filip Poon gästar Malmö Restaurangskola. Se när han och elever gör chokladfondant.
Följ med några elever för att se hur de jobbar! Vill du komma och prova på hur det är att gå hos oss? Då kan du skugga en elev!
"Jag gick restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori. Det bästa med utbildningen var att man fick mycket frihet till att göra vad man tyckte var roligt, samt att man hade en hel termin praktik i trean där man bara var ute och praktiserade. Genom min praktik fick jag mitt första riktiga jobb."

Therese Lundgren, 23 år
“När jag går ut skolan vill jag kunna jobba var som helst i världen, därför valde jag det här yrket”.

"Jag har alltid hjälpt till att laga mat hemma och sen skuggade jag här och det verkade roligt. Efter skolan vill jag resa och laga mat i olika länder.”


Sebastian och Victor
“Jag tycker om miljön och känner mig välkommen. Lärarna bryr sig om eleverna och jag har fått egna kökskläder, vilket är bra. Jag vill jobba som kock eller konditor."

Emilia

Ta en titt i vår broschyr

Fråga oss

Funderar du över något? Här har vi samlat svar på vanliga frågor som vi brukar få under öppet hus. Undrar du över något annat är du välkommen att delta i våra öppet hus eller kontakta oss via mejl eller telefon.
Undrar du över något annat?

Våra program

På Malmö Restaurangskola får alla ungdomar en chans – vem du än är och var i Skåne du än kommer ifrån. Du får en grundläggande utbildning inom restaurang, bageri och service.

Vi erbjuder även utbildningar för dig som i första hand vill ha en utbildning som leder till jobb, behöver en långsammare studietakt eller som ska börja i gymnasiesärskolan.

Via programrutorna nedan kommer du till mer utförlig information om våra program och inriktningar på vår hemsida. Där finns även poängplaner för respektive utbildning.

Samarbeten och kontakter

Kontakta oss