Öppet hus på Malmö latinskola

Välkommen till Latinskolan – den kreativa skolan mitt i stan. Du är något alldeles särskilt, och det är vi också! Väljer du oss får du en levande skola fylld av kreativa uttryck, mitt i Malmö. Här bedriver vi kvalitativ undervisning med engagerade och välutbildade lärare. Hos oss får du arbeta med riktiga uppdrag som gör skillnad. Våra elever har till exempel skapat mycket material till vårt digitala öppet hus.

Träffa oss

Vi har redan haft våra öppet hus, men vi hoppas att läget ändras under våren så att det finns en chans att bjuda in mindre grupper till skolan då. Skicka in en intresseanmälan om du vill att vi hör oss om vi planerar in nya tillfällen att träffa oss längre fram.

På den här sidan har vi samlat en massa filmer och annan information om du vill lära känna oss bättre. Missa till exempel inte att titta på våra livesändningar från tidigare öppet hus.

Titta på tidigare digitala öppet hus

Ta en titt i efterhand på livesändningarna från våra digitala öppet hus i november och januari. Där får du bland annat träffa elever, lärare och syv som berättar om skolan och våra program, följa med på en rundtur på skolan och lyssna på livemusik med mera. Hör av dig till oss om du har några frågor!

Rundtur i våra lokaler

I januari 2014 slog vi upp portarna till en gymnasieskola utöver det vanliga med specialanpassade lokaler för de estetiska ämnena musik, teater, dans, bild. Här finns utrustning för att skapa spännande medieproduktioner som film, foto och radio.

Förutom alla konstnärliga uttryck är vi väl rustade för studier i naturvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap. Ta en titt i våra lokaler!

Lär känna oss

Vår skola är präglad av sin estetiska profil. Det kan innebära en konsert på lunchen, poddradio från radiostudion eller livesändning av Musikhjälpen.

Många humanister och natur- och samhällsvetare väljer vår skola för att de gärna vill befinna sig i den här miljön.

Kanske är det tack vare att vi samarbetar och lär känna varandra mellan olika program som du som elev känner att på Malmö latinskola “får man vara som man är".

Ta en titt i vår broschyr

Fråga oss

Här hittar du svar på några vanliga frågor som vi brukar få på öppet hus. Undrar du över något annat? Passa då på att möta elever och lärare från våra program, inriktningar och profiler live i videomöten den 16 november. Du kan såklart även ställa frågor till oss via mejl och telefon.
Undrar du över något annat?

Våra program

Malmö latinskola har åtta olika utbildningar. På många av utbildningarna finns det flera inriktningar och profiler att välja på. Alla våra utbildningar ger som minst grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Via programrutorna nedan kommer du till mer utförlig information om våra program, inriktningar och profiler på vår hemsida. Där hittar du även poängplaner för respektive utbildning.

Kontakta oss