Årets skylt 2012

Årets skylt 2012

Möllans Ost, Bergsgatan 32

Skylttillverkare: Accus Ljusreklam

Förekomsten av traditionella skyltar dvs skyltar som på något sätt genom skyltens utformning och design försöker annonsera verksamheters specialiserade produkter är idag inte särskilt förekommande i stadsrummet. De få som finns är då enkla och tillverkade av metall. Verksamheterna kring Möllevångstorget präglas av den multietniska profilen som stadsdelen Möllevången har, vilket innebär att mixturen av profileringen av butiker och näringsställen är av mycket varierande art. Konkurrensen om kunderna är hård.
Vid hörnet av Bergsgatan och Ystadgatan visar Möllans ost vägen till butiken genom en s k traditionell skylt, som i det här fallet är en mus som håller en ostbit. Ett val som passar utmärkt in i denna brokiga stadsbilden och är både en unik och komisk/rolig accent i gatubilden.

Skylten är en konturformad diodskylt av aluminium med utvalda lysande detaljer — ögon, tänder och ostbiten. Musen sitter på en dubbelsidig oval flaggskylt som försetts med ett klassiskt smidesfäste och med en passande piktur där skylten skall påminna om en traditionell emaljskylt.

Skylten till Möllans ost har på ett fyndigt och roligt sätt anpassats till den så brokiga och spännande stadsmiljön på Möllevångstorget och är samtidigt en unik och nöjsam lösning för en specialiserad verksamhet i stadsdelen.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2012-08-22 10:59