Boplats Syd — Malmös bostadsförmedling

Boplats Syd är kommunal bostadsförmedling som ägs av Malmö stad. Vi förmedlar lägenheter från fler än 60 hyresvärdar i flera skånska kommuner.

Under 2018 förmedlade vi 6695 lägenheter, vilket fördelat på antalet arbetsdagar under året blir 26 förmedlade lägenheter per dag.

Vi förmedlar nybyggda lägenheter såväl som äldre, ungdoms- och studentlägenheter, senior- och trygghetsboende. Det är samma kö till alla lägenheter vi förmedlar – det som avgör är dina önskemål och fastighetsägarens krav tillsammans med din kötid.

För att kunna söka lägenheter hos Boplats Syd måste du vara registrerad och betala den årliga avgiften på 300 kr.

En öppen och transparent kö

Lägenheterna förmedlas efter kötid i ett tydligt och transparent system, utan förtur eller genvägar. Uppfyller du hyresvärdens grundkrav konkurrerar du enbart med din kötid.

Vi följer diskrimineringslagen och kräver att våra anslutna hyresvärdar också gör det. Varken kön, sexuell läggning, ålder, funktionshinder, religion eller etnisk tillhörighet ska spela någon roll för din
framgång på bostadsmarknaden.

Vilken kötid krävs?

Hur lång tid det kommer att ta innan du får en lägenhet beror på flera faktorer: vilka lägenheter du söker och vilken kötid de andra har som söker samma lägenheter som du, samt hur hög hyra du är villig att betala.

Den genomsnittliga kötiden är ungefär 3 år, men det kan gå fortare, Under 2018 förmedlades 1000 lägenheter i Malmö till sökande med kötid kortare än ett år. Många av de lägenheterna var nybyggda.

Välkommen till Boplats Syd!

Senast ändrad: 2019-02-18 08:35