Anmäl misstänkt matförgiftning

I formuläret nedan kan du göra en anmälan till miljöförvaltningen om du misstänker att du blivit sjuk av mat du ätit eller köpt i Malmö. Du kan också ringa till miljöförvaltningen och lämna anmälan per telefon. 

För att kunna göra en så bra utredning som möjligt är det viktigt att du lämnar namn och dina kontaktuppgifter. Du kan välja att inte lämna kontaktuppgifter men då kan vi inte återkomma till dig om vi har behov av ytterligare information. Chansen att vi ska kunna utreda anmälan minskar då.

Har ni varit flera i ett sällskap som blivit sjuka samtidigt, vid samma tillfälle och på samma ställe, ska ni göra en anmälan per person. Detta för att vi till exempel måste veta vad varje persons symptom varit för utredningens skull.

För att vi ska kunna göra en bra utredning är det viktigt att formuläret fylls i så noggrant som möjligt. Frågor med * är obligatoriska och måste besvaras.


Vill du bli kontaktad angående din anmälan? *


Vilka symptom fick du? (kryssa ett eller flera symptom) *
Multiple selection

Kryssa i de påståenden som stämmer *
Multiple selection


Har du under den senaste veckan före insjuknandet... *
Multiple selection


Tack för att du skickar in anmälan om misstänkt matförgiftning!

Om du lämnat kontaktuppgifter så kommer vi att kontakta dig efter avslutad utredning eller om vi behöver mer information. Om du vet att någon mer blev sjuk får du gärna be dem göra en egen anmälan.

Senast ändrad: 2018-03-16 09:58