I september kunde du lämna textilier till återvinning i centrum

Under hela september kunde du lämna dina utsorterade textilier på tre centrumnära ställen i Malmö. Allt insamlat material bidrar till utvecklingen av textilåtervinning. Riktigt bra! 

Vad betyder "utsorterade textilier"?

Vi vill ha allt ifrån håliga strumpor, fläckiga lakan och slitna kläder till hela, fina textilier som du kanske bara tröttnat på! Allt som kan återanvändas och återvinnas istället för att hamna i sopporna är (åter-) win win.

Hur går det till?

Textilierna sorteras först upp i två fraktioner manuellt:

1) Det som lämpar sig för återbruk - Det här är till exempel hela och rena klädesplagg eller fräscha påslakan.

2) Det som är så pass utslitet att det inte kommer till användning i sin nuvarande form skickas till en unik maskin som är under utveckling! Målet är att öka textilåtervinningen med hjälp av automatiserad materialsortering.

Varför kunde jag lämna textil till återvinning i september?

Den här insamlingskampanjen var ett samarbete mellan Sysav, VA SYD och miljöförvaltningen i Malmö. Det var en liten test som är en del av projektet SIPTex. Projektet går ut på att testa nya metoder för textilåtervinning.

Sugen på att lära dig mer?

Vill du lära dig mer om textilåtervinning och hur du skaffar en mer medveten stil?

Den 20 oktober bjuder vi in till frukostsnack på Media Evolution City. Följ oss på facebook för att få veta mer när det närmar sig. Följ GO! Malmö på Facebook: Green options Malmö

Insamling av textilier finns hos Sysav

Du kan lämna textilier på Sysavs återvinningscentraler!
De har permanent textilinsamling på:

Bakom GO! Malmö – Stilmedveten står Malmö stad i samarbete med bland annat Sysav. Kampanjen är en del av projektet SIPTex som testar nya metoder för textilåtervinning. SIPTex står för Svensk innovationsplattform för textilsortering och får stöd av Vinnova.


GO! Malmö - Stilmedveten har hämtat inspiration och material från projektet Stilmedveten som drivs av organisationen Sveriges Konsumenter. 

 

Läs mer om Sveriges Konsumenters projekt Stilmedveten

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-10-02 15:29