Malmö stads priser inom miljö och hållbarhet

Malmö stad delar årligen ut två priser inom miljö och hållbarhet, ett inom näringslivet och ett inom föreningslivet.

Föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad

En gång om året delas Malmö stads föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad ut. Priset är på
20 000 kronor.

2017 års pristagare

Den 13 augusti 2017 tillkännagavs 2017 års pristagare under Malmöfestivalen. I år gick priset till Ungdoms- och Vänskapsförening i Malmö.

Ungdoms- och Vänskapsförening i Malmö bedriver verksamhet och ordnar aktiviteter för ungdomar och boende i Rosengård. Under 2016 har föreningen bland annat utbildat och engagerat ungdomar i praktiskt miljöarbete, som återvinning, miljömärkning och återbruk. Enligt juryns motivering får de priset ”för sina höga ambitioner att ta tillvara ungdomarnas eget intresse för hållbar utveckling och göra dem till ambassadörer för miljöfrågor i sitt närområde. Liknande initiativ kan med fördel hämta inspiration och idéer från Ungdoms- och Vänskapsförening i Malmö.”

Priset delades ut på Malmöfestivalen söndagen den 13 augusti av miljönämndens ordförande, Carina Svensson. I juryn har politikerna Ramtin Masoumi Ashjerdi (M) och Carina Svensson (S) ingått.

Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling

Prissumman är 30 000 kronor och belönar en person, företag eller sammanslutning i Malmö som engagerar sig för hållbarhetsfrågor i Malmös näringsliv. Nominering sker under hösten och priset delas ut i februari på Malmö näringslivsgala.

Vinnare år 2018 blev Gram Malmö med motiveringen:

Vinnaren har med sitt nya koncept ökat vårt medvetande och satt miljö och hållbarhet i ett nytt fokus i vår dagliga konsumtion. Hon lever som hon lär och är ett föredöme för alla oss som vill ge upphov till mindre avfall. På denna plats är plast ovanligt och vi köper bara precis vad vi behöver i våra medhavda behållare.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-07-12 14:37