Tidigare vinnare av Malmö stads miljöpris

Malmö stads miljöpris har delats ut sedan 1991, men var från början bara ett pris. Det nuvarande upplägget med ett föreningspris och ett näringslivspris gäller sedan 2013.

Vinnare 2015

Cykelentusiaster får miljöpris 2015

Malmö stads föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad 2015 gick till Cykelköket och Röda Korsets cykelskola

för att de förstår och förstärker cykelns och cyklandets betydelse för en hållbar utveckling. Pristagarna för samman människor och möjliggör nya möten på nya ställen. De bidrar till en bättre hälsa och miljö för Malmöborna och stärker sociala värden med hjälp av ett stort ideellt engagemang.

Priset delades ut under Föreningarnas Dag på Malmöfestivalen den 16 augusti augusti. Stort grattis till vinnarna!

Skoföretag vann näringslivspriset

Årets vinnare är Resole - familjeföretaget som tillverkar skor och väskor av återvunnet material.

Juryns motivering: "Malmö stads Näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling går i år till Resole. De får priset för sin unika företagsidé att kombinera återanvändning och mode och de visar på ett innovativt sätt hur nya produkter kan skapas av material som annars skulle kasseras. Mode kan knappt inte bli mer hållbart än så här – utbytta bussäten från Skånetrafiken blir snygga skor och väskor! Dessutom bidrar Resole till lokala arbetstillfällen då Yallatrappan syr väskorna, vilket gör deras hållbarhetsarbete än mer allomfattande."

Nominerade till priset var: Rude Food, Trianon och Resole.Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2016-03-17 11:25