Miljöpriset 2016

2016 års pristagare var Miljöpodden och KFUK-KFUM:s sjöscoutkår.

Den 12 augusti 2016 tillkännagavs 2016 års pristagare under Malmöfestivalen. I år gick delade Miljöpodden och KFUK-KFUM:s sjöscoutkår på prissumman.

Miljöpodden startades av sistaårsstudenter på Miljövetarprogrammet på Malmö högskola hösten 2015, och stöds av Studiefrämjandet. Podcasten erbjuder fördjupade samtal med experter om miljö och klimat på ett sätt som når ut till och inspirerar många. Med starkt engagemang har studenterna bidragit till att öka kunskapen om hur vi kan bygga ett hållbart samhälle.  

KFUK-KFUM:s sjöscoutkår i Malmö lär ungdomar och barn om segling, sjömanskap, natur och hållbar livsstil. Föreningen har höga ambitioner att mininera miljöpåverkan och miljötänket är centralt vid beslut i många frågor – såsom vid val av bottenfärg och planering av resrutter för sommarens äventyr.

Priset delades ut på Malmöfestivalen av miljönämndens ordförande, Carina Svensson. I juryn har politikerna Torbjörn Tegnhammar, Carina Svensson, Maria Zingmark, Bob Ericsson och Milan Obradovic ingått.

Senast ändrad: 2017-08-14 10:07