Vuxna som utsatts för våld i nära relation

Det finns två verksamheter inom kriscentrum som erbjuder stöd till dig som är utsatt för våld i nära relation.

Kriscentrums samtalsmottagning kan hjälpa dig som är eller har varit utsatt för våld, hot eller kränkningar av någon som står eller har stått dig nära. Centrum för brottsutsatta och medling erbjuder hjälp och stöd för dig som är över 18 år och har polisanmält eller funderar på att anmäla en person som du har eller har haft någon form av relation med.

Både samtalsmottagningen och Centrum för brottsutsatta och medling kan hjälpa dig vidare om du behöver skyddat boende.

Hur söker jag hjälp?

Kontakta kriscentrums samtalsmottagning om du behöver professionellt stöd, krisbearbetande samtal och behandling.

För dig som har gjort eller funderar på att göra en polisanmälan

Kontakta Centrum för brottsutsatta och medling om du funderar på att göra en polisanmälan eller om du är närmast anhörig. Du kan vara anonym och det kostar inget.

Telefonnummer: 040-34 92 92

Telefontid: Måndag, onsdag, torsdag och fredag kl. 09.00–16.00. Tisdag kl. 09.00–18.00. Lunchstängt varje dag kl. 12.00–13.00. Övrig tid, kontakta Social Jour. Vid livshotande situation ska du kontakta Polisen.

Lämna gärna meddelande på vår telefonsvarare om vi inte svarar så ringer vi upp så snart vi har möjlighet. På grund av säkerhetsskäl för den brottsutsatta är vårt nummer dolt när vi ringer.

Samtalsstöd på kvällar och helger

Ring Kriscentrums jourtelefon på 040-29 09 99.

Om kriscentrums samtalsmottagning – stöd och behandling för dig som blivit utsatt för våld

Kriscentrums samtalsmottagning kan hjälpa dig som blivit utsatt för våld i nära relation. Våld är varje handling riktad mot en annan person som skadar, smärtar, skrämmer eller kränker. Det är också en våldshandling att tvinga någon att göra något mot sin vilja eller att tvinga någon att sluta med något hen vill.

Om Centrum för brottsutsatta och medling – stöd vid polisanmälan

Centrum för brottsutsatta och medling samarbetar med polisen och ringer upp om du gjort en polisanmälan och önskar stöd vid tillfället för polisanmälan. Du är också välkommen att höra av dig till Centrum för brottsutsatta och medling även om du inte har gjort en polisanmälan men funderar på att göra det, eller om du är närmaste anhörig.