Om Almviksgårdens förskola

Almviksgårdens förskola befinner sig i ett sagolikt och idylliskt område i Malmös södra delar.

Vägg i vägg finns Almviksgårdens djurfritidsgård. Deras djur (hästar, getter och grisar) rör sig på de omgivande kullarna vilket innebär att barn kan leka på förskolans gård samtidigt som djur betar ett par meter bort.

Förskolans huvudbyggnad byggdes i början av 70-talet, men under åren har lokalerna genomgått upprustning. Idag är de ljusa och anpassade för dagens förskola. Förutom huvudbyggnaden har vi också en mindre byggnad där de äldsta barnen (Mattisborgen) har ett eget himmelrike. Personal och barn använder dock båda byggnaderna dagligen.

Både lokalerna och den stora, lummiga gården erbjuder en mångfald av pedagogiska möjligheter. I närområdet finns bibliotek samt stora grönområden. På somrarna besöker vi ofta Lindängens amfiteater och vi går gärna till Katrinetorpsparken. Förskolans pedagoger ingår i nätverk med förskolor i närområdet.

Våra avdelningar

Kopplingen till Astrid Lindgrens barndomsvärld är lätt att göra varför vi har döpt våra avdelningar till Hoppetossan, Junibacken, Bullerbyn, Lönneberga och i en egen byggnad Mattisborgen. På förskolan finns barn i alla åldrar. För att skapa bra lärmiljöer för alla barn har vi valt att göra åldersindelade grupper.

Att arbeta hos oss är att arbeta i en utvecklande, kreativ och spännande verksamhet. Vi erbjuder många möjligheter till reflektion och pedagogisk kompetensutveckling. Varje vecka har vi reflektion i hela arbetslaget tillsammans med antingen förste förskollärare eller pedagogistan. Vår arbetskultur är inspirerad av Reggio Emilia. Vi är också referensförskola till Skolverket, vad gäller deras forskningsspridningsuppdrag.

Artikel om Almviksgårdens förskola

”Det finns en otrolig makt i hur vi pratar med barn”

Senast ändrad: 2020-09-15 16:52