Kastanjegårdens förskola

Kastanjegårdens förskola är en mångkulturell förskola som ligger i ett naturskönt område i Malmös södra delar. Här råder en glad stämning som smittar av sig på så väl vuxna som barn.

På Kastanjegårdens förskola följer vi ledorden: språk, fantasi och rörelse. Att använda kroppen som uttrycksmedel genom dans och lek är pedagogernas specialitet och passion.
Att nyttja allt som närområdet har att ge är för oss en självklarhet. Biblioteket i Lindängens centrum besöks ofta, här finns härliga grönområden som inbjuder till utforskande och upptäcktsfärder, ett stenkast bort ligger Almviks djurfritidsgård där vi ofta hälsar på djuren och i området finns en amfiteater som på sommaren bjuder på teaterföreställningar som barnen tycker är roliga.

Förskolan har två avdelningar med barn i åldrarna 1-3 år och två avdelningar med barn i åldrarna 3-5 år. På själva avdelningarna delas barnen alltid i små grupper för att ge bästa möjliga förutsättningar för lek och lärande.
Förskolan präglas av ett miljö och hälsotänk där pedagogerna låter barnen skapa och uppleva med hjälp av återbruksmaterial och även lägger mycket fokus på rörelse och utevistelse. Pedagogerna samarbetar med Lindängeskolan och har därmed tillgång till deras gymnastiksal som vi får utnyttja varje torsdag förmiddag. Då går de äldre barnen dit och har gymnastik.

Eget kök

Förskolan har en egen kock som lagat mat från grunden med i huvudsak ekologiska produkter.

Vår pedagogiska inriktning

Förskolan satsar på fortbildning av pedagogerna vilket i sin tur avspeglas i verksamheten. Pedagogerna jobbar Reggio Emilia inspirerat och utgår från barnens intresse och kunskapssökande när de planerar verksamheten.

På Kastanjegårdens förskola finns ett tydligt barnfokus, och som en av pedagogerna uttryckte det:

”När vi går in i den här fantastiska världen, som vår förskola är, har barnen möjlighet att lära sig empati och respekt för allas olika förutsättningar, kultur och språk. Vi utgör en fantastisk konstellation som växer och utvecklas varje dag”.

För barn vars vårdnadshavare är föräldraledig för vård av annat barn eller aktivt arbetssökande, med rätt till 15 respektive 30 timmars förskoleverksamhet per vecka, ska tiden normalt förläggas i intervallet 08.00 – 15.00, i samråd med rektor.
På förskolorna Gånglåten, Högaholm, Kastanjegården och Lindängehus har vi valt att förlägga de 15 timmarna tisdag till torsdag 09.00-14.00 och de 30 timmarna måndag till fredag 08.00-14.00 för att barnen ska få kontinuitet i sin undervisning och för stabila gruppkonstellationer.

Om ni har frågor gällande tiderna kontaktar ni rektor Katharina Lindhe katharina.lindhe@malmo.se
eller 073-4089668

Viktiga datum

Förskolan är stängd för verksamhetsutveckling:

  • 26/8
  • 27/8

Kontakta oss

Fantasiorna: 070-8863743
Frågvisorna: 073-3054176
Påhittarna: 073-3054179
Toddlarna: 076-8504368

Förskolans sidor

Utbildningsområde C

Utbildningsområde C

Senast ändrad: 2021-05-11 12:11