Om Operans förskola

Operans förskola är en ny förskola, som startade i november 2016. Förskolan är byggd i två våningar och har en spännande arkitektur som öppnar för en mångfald av pedagogiska möjligheter.

Vi har till exempel två ateljéer, en stor på andra våningen och en mindre på markplan. Dessutom har vi ett unikt upplevelserum.

Våra avdelningar

När man går in genom entrédörren kommer man in till en gemensam hall, där det ofta ljuder operamusik från högtalarna. På våning 1 har vi de yngsta barnen på Tosca, Norma och Othello. Vårt kök finns även på markplan där vår egen kock dagligen lagar delikat mat. Följer man den breda, ljusa trappan upp kommer man till våning 2. Där har vi de äldre barnen på Rigoletto och Pajazzo.

Lokalerna har stora fönster med fint ljusinsläpp och möjlighet för barnen att titta ut på omgivningen. Vi har även en balkong som man gemensamt kan gå ut på. På hela förskolan råder en öppen ateljékultur med ett unikt upplevelserum på våning 2. Förskolans gård är indelad i en stor och en liten del, där båda delarna inbjuder till utomhusaktiviteter och lek. Både lokalerna och den stora gården erbjuder en mångfald av pedagogiska möjligheter.

Utesov

Våra barn sover ute i våra sk. utesov, vilket är unikt för förskolan. Utesovet är byggt som en förlängning av avdelningen som en form av en altan i markplan med tralldäck, vindskydd och tak. Barnen sover ute året runt på liggunderlag, i sovsäckar och filtar i varierande lager beroende på väderlek.

I närområdet finns bibliotek samt stora grönområden. På somrarna besöker vi ofta Lindängens amfiteater och vi går gärna till Katrinetorpsparken. Förskolans pedagoger ingår i nätverk med förskolor i närområdet.

Arbeta hos oss

Att arbeta hos oss är att arbeta i en utvecklande, kreativ och spännande verksamhet. Vi erbjuder många möjligheter till reflektion och pedagogisk kompetensutveckling. Varje vecka har vi reflektion i hela arbetslaget tillsammans med antingen förste förskollärare eller pedagogistan. Vår arbetskultur är inspirerad av Reggio Emilia. Vi är också referensförskola till Skolverket, vad gäller deras forskningsspridningsuppdrag.

Läs mer om Operans förskola

Pedagog Malmö: "Det finns en otrolig makt i hur vi pratar med barn"
Fokus förskola: nr 1, 2017

Senast ändrad: 2020-09-24 15:29