Om Almviksgårdens förskola

Almviksgårdens förskola befinner sig i ett sagolikt och idylliskt område i Malmös södra delar.

Vägg i vägg finns Almviksgårdens 4h-gård. Deras djur (hästar, getter och grisar) rör sig på de omgivande kullarna vilket innebär att barnen leker på förskolans gård samtidigt som djuren betar ett par meter bort.

Förskolans huvudbyggnad byggdes i början av 70-talet, men under åren har lokalerna genomgått upprustning. Idag är de ljusa och anpassade för dagens förskola. Förutom huvudbyggnaden har vi också en mindre byggnad där de äldsta barnen (Mattisborgen) har sin avdelning.

Både lokalerna och den stora, lummiga gården erbjuder en mångfald av pedagogiska möjligheter. På gården får barnen bland annat uppleva ”Sinnenas trädgård” där odling och andra upplevelser kopplat till våra olika sinnen erbjuds. I närområdet finns bibliotek samt stora grönområden. På somrarna besöker vi ofta Lindängens amfiteater och vi går gärna till Katrinetorpsparken. Förskolans pedagoger ingår i nätverk med förskolor i närområdet.

Våra avdelningar

Kopplingen till Astrid Lindgrens barndomsvärld är lätt att göra, därför har vi har döpt våra avdelningar till Hoppetossan, Junibacken, Bullerbyn, Lönneberga och Mattisborgen. På förskolan finns barn i alla åldrar och för att skapa utmanande lärmiljöer för alla barn har vi valt att göra åldersindelade grupper.

Att arbeta hos oss innebär att arbeta i en utvecklande, kreativ och spännande organisation. Vi erbjuder många möjligheter till reflektion och pedagogisk kompetensutveckling. Varje vecka har vi reflektion i hela arbetslaget tillsammans med förste förskollärare. Vår arbetskultur är inspirerad av Reggio

Artikel om Almviksgårdens förskola

”Det finns en otrolig makt i hur vi pratar med barn”