Om Diamantens förskola

Diamantens förskola ryms i stora, luftiga och ljusa lokaler fördelade på 4 avdelningar – Smaragden, Rubinen, Safiren och Opalen. Åldersspannet är 1–5 år på varje avdelning.

Förskolan är inredd med låga möbler vilket medför ökat inflytande över sin dag, för barnen. Förutom avdelningslokalerna finns det flera gemensamma utrymmen som främjar möten barnen emellan, bland annat ett förskolebibliotek och två ateljéer. Förskolans bibliotek är dessutom en mötesplats för alla förskolor i Oxie och vårdnadshavarna på Diamantens förskola har även möjlighet att, tillsammans med sina barn, sitta och läsa böcker i lugn och ro, samt låna hem dem över en längre tid.

Diamantens förskola ligger i Oxie

Förskolan är placerad centralt i Oxie med närhet till lokaltrafik, kommunalt bibliotek och flertalet grönområden och lekytor. Förskolans gård är stor och erbjuder olika utmaningar/upplevelser för barnen. Dessutom sover förskolans barn utomhus.

På Diamantens förskola finns det mycket skratt och glädje. Barnen ges goda möjligheter att påverka sin dag och utbildningens innehåll, likaså medarbetarna.

Maten tillagas i eget kök

Kocken på förskolan tillagar dagens alla måltider, i kökets tillagningskök.

Förskolan har två nära ledare, biträdande förskolechef och förste förskollärare.

Senast ändrad: