Om Diamantens förskola

Diamantens förskola ryms i stora, luftiga och ljusa lokaler fördelade på 4 avdelningar – Smaragden, Rubinen, Safiren och Opalen. Åldersspannet är 1–5 år på varje avdelning.

Förskolan är inredd med låga möbler vilket medför ökat inflytande över sin dag, för barnen. Förutom avdelningslokalerna finns det flera gemensamma utrymmen som främjar möten barnen emellan, bland annat ett förskolebibliotek och två ateljéer. Förskolans bibliotek är dessutom en mötesplats för alla förskolor i Oxie och vårdnadshavarna på Diamantens förskola har även möjlighet att, tillsammans med sina barn, sitta och läsa böcker i lugn och ro, samt låna hem dem över en längre tid.

Diamantens förskola ligger i Oxie

Förskolan är placerad centralt i Oxie med närhet till lokaltrafik, kommunalt bibliotek och flertalet grönområden och lekytor. Förskolans gård är stor och erbjuder olika utmaningar/upplevelser för barnen. Dessutom sover förskolans barn utomhus.

Våra måltider

Förskolan har en kock som varje dag ser till att barnen får näringsriktig och god kost, lagad från grunden. Förskolans kök har ett nära samarbete med förskolans alla avdelningar kring måltidspedagogik, vilket betyder att barnen och vuxna på ett medvetet sätt samtalar om matens betydelse både för kropp och vår miljö samt hur maten smakar, doftar och ser ut för att ge några exempel. Förskolans kock är också involverad i förskolans pågående projekt och deltar aktivt med lekfulla och inspirerande upplägg. Förskolans barn är också delaktiga i köket på olika vis bland annat genom att få välja önskemåltider.

Från jord till bord

Förskolorna har även egna komposter där matavfall kan slängas och barnen därmed kan följa följa processen till odlingsjord.
Denna odlingsjord används sedan i respektive förskolas odlingslådor, där barnen, kocken och medarbetarna tillsammans odlar och som barnen därefter möter och smakar vid måltiderna.

Öppettider

06.15-17.30

Vi har frukostbuffé mellan 07.30-08.30. Lunch serveras kl. 11.00 och mellanmål serveras 14.00.