Om Juvelens förskola

Juvelens förskola har  barn i åldrarna 1-6 år. Vi arbetar i enheter kring ett torg, en mötesplats. Pedagogerna följer barnen hela dagen vilket skapar trygghet, harmoni och förutsättning för god utveckling.

Verksamheten och dess aktiviteter är medvetet valda så att barnen ges rikligt med tid, rum och material anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka.

Personalen

Vi som arbetar på Juvelens förskola är engagerade, kreativa, pedagogiska, trygga, stabila och framförallt glada! Vi har alla som mål att skapa en glad, rolig och prestigelös miljö för bästa möjlighet till kreativ utveckling för såväl barnen som hos oss själva!  Alla barn är allas ansvar - vi ser, stöttar och uppmuntrar alla barn på förskolan oavsett avdelning.

​Föräldrainformation

Vill ni besöka Juvelens förskola så kontakta förskolan enligt förstasidans kontaktuppgifter. Du förväntas visa ID vid besöket.

Alla förskolor har stängt vid fyra tillfällen per år för planering. Vi erbjuder då omsorg på annan förskola om ni meddelar avdelningen i god tid.

Vi har ett föräldraråd som är öppet för alla föräldrar med barn på förskolan och vi har regelbundna träffar.

Maten

Maten tilllagas på Juvelen av våra fantastiska kockar. Kockarna erbjuder barnen en varierad meny baserat på Livsmedelsverkets rekommendationer gällande näringsinnehåll för små barn.  Vi erbjuder vegetariskt två dagar i veckan och har alltid köttfri måndag.

Vi använder livsmedel som är ekologiska till ca 95% och:            

  • lagar stor andel mat från grunden.
  • bakar bröd/bulle till soppan.
  • försöker minska köttkonsumtionen genom att servera laktovegetariskt två dagar i veckan och i stället ökar andelen baljväxter och rotfrukter i maten.
  • arbetar aktivt med att minska matsvinn (både tallriks- och tillagningssvinn) och i stor utsträckning ta till vara på matrester.
  • försöker utöka andelen ekologiska livsmedel.
  • erbjuda en stor andel grova grönsaker (rotfrukter) som råkost och minskar gurka, tomat, paprika och isbergssallad.
  • väljer frukt och grönt efter säsong.
  • serverar inte rödlistad fisk.

Förskolan köper till ca 95% ekologisk mat och området har tilldelats flera utmärkelser för den fina maten.

Senast ändrad: