Om Lugnets förskola

Lugnets förskola har  barn i åldrarna 1-6 år fördelade mellan 6 enheter. Pedagogerna följer barnen hela dagen vilket skapar trygghet, harmoni och förutsättning för god utveckling.

Verksamheten och dess aktiviteter är medvetet valda så att barnen ges rikligt med tid, rum och material anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka.

Personalen

Vi som arbetar på Lugnets förskola är engagerade, kreativa, pedagogiska, trygga och stabila. Vi har alla som mål att skapa en glad, rolig och prestigelös miljö för bästa möjlighet till kreativ utveckling för såväl barnen som hos oss själva!  Alla barn är allas ansvar - vi ser, stöttar och uppmuntrar alla barn på förskolan oavsett avdelning. Våra kockar på Lugnets förskola lagar god och hälsosam mat som till ca 95 % är ekologisk.

Lokaler

Lugnets förskola ligger inne på Lugnet, med adress Lugna gatan 17-19 i bottenplan på en bostadsrättsförening i två parallella huskroppar. Lokalerna har använts under många år och är mycket generösa och under sommaren 2017 målades alla utrymmen. Läget i närheten av Triangeln och innerstaden är perfekt för pendlande föräldrar. Vi har en liten gård med gräs och sandlådor och är grannar med Lugnets Parks härliga miljö.

​Föräldrainformation

Är du intresserad av en plats på Lugnets förskola för ditt barn, så tveka inte att höra av dig!

Vill ni besöka Lugnets förskola så kontakta förskolan enligt förstasidans kontaktuppgifter. Vi har vanligen visning två gånger per termin och ni bokar via mail innan och förväntas visa ID vid besöket.

Alla förskolor har stängt vid fyra tillfällen per år för planering. Vi erbjuder då omsorg på annan förskola om ni meddelar avdelningen i god tid.

Vi har ett föräldraråd som är öppet för alla föräldrar med barn på förskolan. Vi meddelar mötesdatum efterhand. Maila gärna punkter som ni vill diskutera samt anmäl er innan via mail till rektor. Välkomna!

Maten

Lugnets förskola har ett tillagningskök och kockarna erbjuder barnen en varierad meny baserat på Livsmedelsverkets rekommendationer gällande näringsinnehåll för små barn.  Vi serverar vegetariskt flera gånger per vecka.

Vi använder livsmedel som är ekologiska och vi:            

  • lagar en stor andel mat från grunden.
  • bakar bröd/bulle till soppan.
  • försöker minska köttkonsumtionen genom att servera laktovegetariskt två dagar i veckan och i stället ökar andelen baljväxter och rotfrukter i maten.
  • arbetar aktivt med att minska matsvinn (både tallriks- och tillagningssvinn) och i stor utsträckning ta tillvara på mat.
  • försöker utöka andelen ekologiska livsmedel.
  • erbjuder en stor andel grova grönsaker (rotfrukter) som råkost och minskar gurka, tomater, paprika och isbergsallad.
  • väljer frukt och grönt efter säsong.
  • inte serverar rödlistad fisk


Senast ändrad: