Om Operans förskola

Operans förskola är relativt ny, vi startade upp i november 2016. Förskolan är byggd i två våningar och har en spännande arkitektur som öppnar för en mångfald av pedagogiska möjligheter.
Vi har till exempel flera olika ateljéer på förskolan i rum med stora fönster ut mot gatan eller mot vår gård.

Våra avdelningar

När du går in genom entrédörren kommer du in till en gemensam hall, där det ofta ljuder operamusik från högtalarna. På våning 1 har de yngsta barnen sina avdelningar, Othello, Norma och Tosca. Även vårt kök finns på markplan, där lagar vår egen kock dagligen delikat mat. Följer du den breda, ljusa trappan upp kommer du till våning 2. Där har vi avdelningarna för de äldre barnen på Pajazzo, Rigoletto och Aida.

Lokalerna har stora fönster med fint ljusinsläpp och möjlighet för barnen att titta ut på omgivningen. Vi har även en balkong som vi gemensamt kan besöka, den använder vi bland annat till odling. På hela förskolan råder en öppen ateljékultur och på ovanvåningen finns ett unikt spegeltäckt upplevelserum. Förskolans gård är indelad i en stor och en liten del, där båda delarna inbjuder till utomhusaktiviteter och lek. Både lokalerna och den stora gården erbjuder en mångfald av pedagogiska möjligheter.

Utesov

Våra barn sover ute i våra så kallade utesov, vilket är unikt för förskolan. Utesovet är byggt som en förlängning av avdelningen som en form av en altan i markplan med tralldäck, vindskydd och tak. Barnen sover ute året runt på liggunderlag, i sovsäckar och filtar i varierande lager beroende på väderlek.

I närområdet finns bibliotek samt stora grönområden. På somrarna besöker vi ofta Lindängens amfiteater och vi går gärna till Katrinetorpsparken. Förskolans pedagoger ingår i nätverk med förskolor i närområdet.

Arbeta hos oss

Att arbeta hos oss är att arbeta i en utvecklande, kreativ och spännande organisation. Vi erbjuder många möjligheter till reflektion och pedagogisk kompetensutveckling. Varje vecka har vi reflektion i hela arbetslaget tillsammans med förste förskollärare. Vår arbetskultur är inspirerad av Reggio Emilia.