Om Sjösättningens förskola

I vårt rektorsområde skapar vi en organisation som bygger framtidstro och empati genom att stärka allas förmåga att kommunicera, arbeta kollaborativt, tänka kritiskt och arbeta kreativt.

Som en del i detta arbetar vi med att utforska förskoleförvaltningens gemensamma utvecklingsområde ”Digitalt meningsskapande i förskolan” där barn och pedagoger tillsammans upplever, undersöker och skapar med digitala verktyg i vardagen.

Förskolans läroplan ligger som ett ankare i verksamheten och i utbildningen.

Två våningsplan

Sjösättningens förskola ligger på två plan. På bottenplan ligger alla avdelningarna och köket. Där finns också vårt pedagogiska kök och vattenleksrummet som alla barn i huset har tillgång till.

På plan 2 finns, förutom personalytor så som mötesrum och personalrum, även vårt lekotek, ett sagorum, förskolebiblioteket, vårt sinnesrum samt en stor härlig ateljé till förfogande för alla våra barn.

Pedagogik

Lekoteket används som ett pedagogiskt verktyg med material kopplat till läroplanen. I lekoteket finns utvalt material och digitala verktyg som barn och pedagoger kan låna in till sin avdelning för att berika och göra tillägg i den dagliga undervisningen.

Transportmedel

På förskolan finns elcyklar och bussvagnar för att kunna utforska Malmö.

Ladda ned

Välkomna till Sjösättningens förskola (word, 710.5 kB)

Senast ändrad: