$left
$middle

Lite av vad vi gjort 2018

Samarbete med Skånes konstförening

Under tre fredagar i april och maj har vi haft ett samarbete med Skånes konstförening. Under dessa dagar har vi haft vår verksamhet förlagd på Bragegatan kl:10-12, i konstföreningens lokaler. Där har vi mött Nina och Sebastian, konstnärer/handledare, som har erbjudit oss att vara med på en workshop med "prova på" för barn och vuxna. Det fanns tillgång till lera, måleri, olika material och handledning. Alla åldrar var välkomna.

Fortsatt samarbete med Skånes konstförening

Under två tillfällen i september och oktober träffades vi åter på Bragegatan i Skånes konstförenings lokaler. Nina, som var vår handledare, hade gjort i ordning en workshop för oss där vi fick prova på främst måleri på stora ytor men det fanns även tillgång till lera och slime. Vi har känt att aktiviteten har varit mycket uppskattad och att alla har kunnat uppleva skapandet på sitt sätt. Vi hoppas på ett fortsatt samarbete framåt våren.

 Öppna förskolans dag 1 juni 2018

Fredagen den 1 juni firade vi Öppna förskolans dag tillsammans med alla öppna förskolor i Malmö. Vi träffades i Folkets park på gräsmattan bredvid den stora rosen. Där hade vi olika aktiviteter för barnen såsom såpbubblor, "segelduk/fallskärm", instrument, ansiktsmålning, kasta ärtpåsar i hink. Det hela avslutades med en gemensam sångstund och picknick.

Utedagar

Under två fredagar i maj och juni (25/5 och 8/6) hade vi vår verksamhet förlagd till "Musiklekplatsen" på Augustenborg. Man kunde välja på att gå tillsammans med oss från Kompassens öppna förskola klockan 10.00 eller möta upp i parken efter klockan 10.30. Vi hade tur med vädret vid båda tillfällena (nästan för varmt!) När vi var där så provade vi de olika lekmaterialen som fanns, vi hade en gemensam sångstund, vi satt lite och pratade tillsammans i skuggan och de som ville hade lunch eller fika med sig och vi satt tillsammans och åt. Det var två trevliga och mysiga dagar och vi gör gärna om det vid ett senare tillfälle. Ni, besökare, är välkomna att komma med förslag på andra platser vi kan gå/åka till gemensamt.

Sommarfest

Fredagen den 15 juni hade vi en sommarfest. Vi höll till på lekplatsen och gräsmattan utanför Kompassen. Vi hade lite olika aktiviteter för barnen såsom såpbubblor, kasta ärtpåsar, målning vid staffli, spela på trummor och en gemensam sångstund. Vi bjöd alla på kaffe, te, äpplejuice, småkakor och sommarbakelse. Tack till alla som kom och gjorde dagen till en fin upplevelse!

Utflykt till park i Landskrona

Onsdagen den 4 juli åkte vi på en utflykt till Karlslundsparken i Landskrona. Vi var ett gäng på cirka 50 stycken i blandade åldrar som gav oss iväg. I parken fanns en fin lekplats som låg i en stor öppen glänta. Det fanns även en liten djurpark med "barnens hörna". I denna gick vi in och  träffade en djurskötare som hette Joakim. Han gick runt med oss och visade och berättade om djuren. Vi träffade kaniner, får, getter, grisar och höns. De barn som ville fick gå in till kaninerna och klappa dem. Vi tog oss i en förhyrd buss från Kompassen till parken. Vi hade en härlig dag tillsammans med lek, prat och picknick. Vi kan rekommendera resmålet om man vill åka dit privat. Det kostar inget men tänk på att ta med mat och dryck för det finns inget att köpa i parken. Gå in och läs mer på internet om ni är intresserade.

Teater på besök

Fredagen den 14 september hade vi besök av Karin Holmström, rytmikpedagog. Vi fick ta del av hennes föreställning "Upp och hoppa hunden Rund" som riktade sig till barn 1-5 år. Det blev en rolig stund med musik, rörelse och lite bus.

Luciafirande

Torsdagen den 13 december fick vi besök av barn från Dekanens förskola, avdelning Kungsfågeln, som "lussade" för oss. Det var traditionella luciasånger blandat med andra sånger. Barnen från Kungsfågeln hade själv satt ihop sitt uppträdande. Det var mycket uppskattat både bland barn och vuxna.