$left
$middle

Om Geijerskolan

Geijerskolan har 620 härliga elever från förskoleklass upp till årskurs 6, en stor kreativ fritidshemsverksamhet och 80 engagerade medarbetare. Vårt motto är att vi ska leverera varje elevs bästa skola.

Vår vision: Geijerskolan - där varje elev och medarbetare tror på sin egen förmåga, och har en vilja och förväntan att bli sina bästa jag, genom glädje, omtanke och gemenskap.

När du börjar skolan kommer du att lära dig läsa, skriva, räkna och mycket annat. Vi som arbetar här vill att alla elever gör sitt bästa och vi har höga förväntningar på dig. Om du tar ansvar för att alltid göra ditt bästa i skolan finns det alla möjligheter att du når dit du önskar.

Det är bara du som kan göra dig till en bra kompis och en ansvarsfull elev. Vuxna på skolan ger dig råd, tips, stöd och en massa kunskap. Resten måste du göra själv.

Du undervisas av behöriga, engagerade pedagoger och kan få stöd av vårt kompetenta elevhälsoteam bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagoger, skolpsykolog, logoped och skolledning.

Du möts av:

  • en god lärmiljö där glädje, omtanke, gemenskap och kunskap är i fokus
  • nya, välutrustade lokaler; sporthall, slöjdsalar, grupprum, bibliotek, lektionssalar och musiksal
  • en fin och stimulerande utemiljö med lekredskap, bollplaner, bänkar och grönska
  • ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi tillsammans fokuserar på det som fungerar och är sunt; vi tar vara på dina förmågor för att stärka självkänsla och självförtroende; vi strävar efter att dagen ska vara meningsfull, begriplig och hanterbar för dig
  • engagerade och stöttande vuxna

Vi välkomnar dig till Geijerskolan - varje elevs bästa skola!

Geijerskolan invigdes högtidligen den 15 december 1951 av dåvarande ecklesiastikministern Ivar Persson (från Skabersjö). (Ecklesiastikminister fanns under åren 1840-1967 och kallas idag för utbildningsminister.)

Då hade den så kallade småskolebyggnaden (sal 1-8) varit i bruk ett läsår. När nu även "folkskolebyggnaden" (sal 9-12) var klar, kunde också årskurs 3-4 beredas plats. På den tiden undervisades årskurs 1-2 av småskollärare och årskurs 3-7 av folkskollärare.

Statyn framför huvudingången mot Västanväg är gjord av skulptören Jonas Fröding och heter "All vår början".

I mitten av 1950-talet blev Limhamn försöksskola för den så kallade enhetsskolan (föregångare till grundskolan), och vi fick ett lågstadium (årskurs 1-3) och ett mellanstadium (årskurs 4-6).

År 1958 delades Limhamns överlärardistrikt i två rektorsområden, Berga och Linné. Denna organisation behölls till 1996 då områdena återförenades. Hösten 1958 togs paviljongen på skolgården i bruk och då kunde även elever i årskurs 5-6 undervisas på skolan.

Behovet av lokaler i området var emellertid stort. Redan år 1960 byggdes ännu en paviljong på andra sidan gatan som då stängdes för trafik. Men antalet klasser ökade och under hela 60-talet måste man tillgripa "dubbelläsning", vilket innebar att två klasser delade klassrum, dock inte samtidigt, utan en av klasserna ambulerade till för tillfället lediga klassrum.

1963 startade radions "Vi i femman-tävling". En femteklass från Geijerskolan vann första upplagan av tävlingen.

Runt lilla skolgården odlade en trädgårdsmästare grönsaker. År 1971 fick de ge plats åt en efterlängtad skolidrottsplats med löparbanor, hoppgrop och bollplaner.

För att kunna förverkliga skolans ökade ansvar för skolbarnsomsorgen skedde en tillbyggnad av Paviljongen på lilla skolgården. Denna togs i bruk 1991. Av samma orsak gjordes 1997 en genomgripande renovering av lokalerna. Personalrum, expedition, bibliotek och skolsköterskemottagning fick ge plats åt skolbarnsomsorgen. Tillsammans fick Geijerskolan sex fritidshemsavdelningar.

Det som en gång varit vaktmästarbostad, materialrum och grupprum fick istället ge plats åt ett nytt personalrum och ny expedition.

I oktober 1999 gjordes en omorganisation i Limhamns rektorsområde och Geijerskolan blev skolområde Geijer med förskolor, förskoleklasser, fritidshem och skola. År 2000 flyttade förskoleklasserna in på själva skolan och fritidshemmen fick dela utrymme med skolan - allt i syfte att öka samverkan mellan de olika verksamheterna.

2014 påbörjades nybyggnaden och ombyggnaden av Geijerskolan.

Hösten 2016 flyttade vi in i nya lokaler. Från och med hösten 2017 är Geijerskolan en F-6 skola. Idag arbetar vi i arbetslag där både F-klass, fritids och skola ingår. Skolan är en del av Malmö stads grundskoleförvaltning.

Geijerskolan

Geijerskolan

Telefon:
0733-05 00 74
Postadress:
205 80 Malmö
Besöksadress:
Västanväg 48
sv