$left
$middle

Välkomna till förskoleklass ht-22

Vi välkomnar ditt barn till förskoleklass på Klagshamns rektorsområde hösten 2022.

Skolstarten är en stor händelse i ett barns liv, en ny värld öppnas och då är det viktigt att barnet, vårdnadshavare och skolan är väl förberedda. Skolstarten ska bli den allra bästa – låt oss hjälpas åt.

Du har sedan tidigare fått besked om din skolplacering från skolplaceringsenheten på grundskoleförvaltningen. Nu hälsar vi dig varmt välkommen till Klagshamns Rektorsområde!

Skolan börjar den 18 augusti 2022

Klagshamns Rektorsområde
Klagshamns Rektorsområde består av två olika skolbyggnader: Klagshamnsbyggnaden och Strandbyggnaden. Hos oss går barn från 6-16 års ålder (f-klass till åk 9). Vi kommer till hösten ha sammanlagt ca 800 elever. Personalstyrkan uppgår till ca 85 personer med olika funktion hos oss, pedagoger, elevassistenter, elevhälsopersonal med bla skolsköterskor och skolledning.

Eleverna i förskoleklassen kommer att ha all sin verksamhet i Klagshamnsbyggnaden.

Förskoleklass

Håll ögonen öppna efter uppdateringar på denna sida fram till skolstart.
Vi hoppas kunna hålla ett vanligt föräldramöte i små grupper till hösten när era barn börjar hos oss beroende på de restriktioner som finns då.

Fritidshem

Om du har behov av att ditt barn ska gå på fritidshem ansöker du om fritidshemsplats på vår skola. Ansöker gör du genom e-tjänst på malmo.se alternativt genom att fylla i och skicka in blanketten ”Ansökan till fritidshem”. Mer information om fritidshem finns på sidan Fritidshem.
Vårt fritidshem har öppet mellan 06:30 och 17:30 varje vardag. Fritidshemmet tar emot era barn från och med den 18 augusti.

Skolskjuts

Om du vill veta mer om skolskjuts finns information på sidan Skolskjuts. Du kan ansöka om skolskjuts via e-tjänsten eller med blankett. För att få besked om skolskjuts inför hösten ska du ansöka senast den 10 maj.
OBS! Alla blanketter måste undertecknas av båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Aktuella blanketter skickas eller lämnas direkt till vår skola.

Om du har fått en annan skolplacering och inte kommer att gå hos oss måste du meddela oss detta snarast.

Senast ändrad: