Välkomna till förskoleklass ht-20

Vi välkomnar ditt barn till förskoleklass på Klagshamns rektorsområde hösten 2020.

Skolstarten är en stor händelse i ett barns liv, en ny värld öppnas och då är det viktigt att barnet, vårdnadshavare och skolan är väl förberedda. Skolstarten ska bli den allra bästa – låt oss hjälpas åt.

Du har sedan tidigare fått besked om din skolplacering från skolplaceringsenheten på grundskoleförvaltningen. Nu hälsar vi dig varmt välkommen till Klagshamns Rektorsområde!

Skolan börjar den 17 augusti 2020

Klagshamns Rektorsområde
Klagshamns Rektorsområde består av två olika skolbyggnader: Klagshamnsbyggnaden och Strandbyggnaden. Hos oss går barn från 6-16 års ålder (f-klass till åk 9). Vi kommer till hösten ha sammanlagt ca 800 elever. Personalstyrkan uppgår till ca 85 personer med olika funktion hos oss, pedagoger, elevassistenter, elevhälsopersonal med bla skolsköterskor och skolledning.

Eleverna i förskoleklassen kommer att ha all sin verksamhet i Klagshamnsbyggnaden.

Datum för informationsmöten

I dessa tider när vi ska försöka att inte samla så många personer på ett och samma ställe kommer vi inte kunna ha ett traditionellt informationsmöte för föräldrar till våra nya elever i förskoleklass under våren.

Vi kommer att bjuda in till ”lärakännasamtal” veckorna innan skolstart via ett doodleformulär och vi kommer att lägga en presentation om hur vi arbetar i förskoleklass och på fritidshemmet på vår hemsida under fliken

Förskoleklass

Håll ögonen öppna efter uppdateringar på denna sida fram till skolstart.
Vi hoppas kunna hålla ett vanligt föräldramöte i små grupper till hösten när era barn börjar hos oss beroende på de restriktioner som finns då.

Uppropsinformation
Uppropet sker den 17 augusti 2020 kl 10:00 på Klagshamnsbyggnadens skolgård. Uppropsdagen slutar kl 13. Som förälder lämnar ni ert barn efter uppropet på skolgården och är välkomna igen när det är dags att hämta efter skoldagens eller arbetsdagens slut.

Fritidshem

Om du har behov av att ditt barn ska gå på fritidshem ansöker du om fritidshemsplats på vår skola. Ansöker gör du genom att fylla i och skicka in blanketten ”Ansökan till fritidshem” (denkommer också att skickas hem till dig). Mer information om fritidshem finns på sidan Fritidshem.
Vårt fritidshem har öppet mellan 06:30 och 17:30 varje vardag. Fritidshemmet tar emot era barn från och med den 17 augusti.

Skolskjuts

Om du vill veta mer om skolskjuts finns information på sidan Skolskjuts. Du kan ansöka om skolskjuts via e-tjänsten eller med blankett. För att få besked om skolskjuts inför hösten ska du ansöka senast den 10 maj.
OBS! Alla blanketter måste undertecknas av båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Aktuella blanketter skickas eller lämnas direkt till vår skola.

Om du har fått en annan skolplacering och inte kommer att gå hos oss måste du meddela oss detta snarast.

Senast ändrad: