Om Rosengårdsskolan

Rosengårdsskolan är en F–9-skola i området Herrgården på Rosengård. På vår skola studerar circa 540 elever för sin framtid.

Fritidshemmets olika avdelningar har egna lokaler på skolan.

Varje skolår arbetar i arbetslag. Arbetslaget ansvarar gemensamt för respektive årskurs.

Vi har bra lokaler, inbjudande utemiljö och goda förutsättningar att lyckas med vårt uppdrag.

På Rosengårdsskolan har vi en god stämning och hög ambition. Vi har höga förväntningar på varandra när det gäller att bidra till en god
arbetsmiljö för både elever och personal.

Vi vill att Rosengårdsskolan ska vara varje elevs bästa skola. Därför arbetar vi kontinuerligt med att ge alla elever de bästa förutsättningarna för att klara skolan. Det gör vi genom en medveten språkutvecklande undervisning, ett lågaffektivt bemötande, ett formativt förhållningssätt
samt tydlighet och struktur.

Utöver detta vill vi att alla våra elever ska möta en skola med välutbildad personal som jobbar i en målstyrd organisation. Rosengårdsskolan
besitter ett starkt kollegium med hög kompetens. Vi har ett väletablerat
elevhälsoteam som består av specialpedagoger, speciallärare, kuratorer,
skolsköterskor, skolpsykolog och logoped. Elevhälsoteamet arbetar nära varje arbetslag utifrån elevernas behov. På skolan finns även ikt-pedagog och skolbibliotekarie.

För att skapa samsyn och likvärdighet i hela verksamheten har Rosengårdsskolan arbetat fram ett gemensamt lokalt ramverk som vi kallar för Rosengårdsmodellen. Det skapar trygghet och struktur för både personal och elever! Här kan du läsa mer om Rosengårdsmodellen.

Rosengårdsskolan arbetar framgångsrikt med ledning och stimulans, extra anpassningar och särskilt stöd. Vi befinner oss i en god
utvecklingsfas och fick hösten 2016 ett helt grönt protokoll från
skolinspektionen efter deras senaste regelbundna tillsyn.

Senast ändrad: