Gymnasiemässa

Gymnasiemässan riktar sig till dig som går sista året i grundskolan och söker gymnasieutbildning i Malmö, Skurup, Svedala, Trelleborg eller Vellinge. Här får du hjälp att välja en utbildning – och yrke – som passar just dig.

På gymnasiemässan finns såväl de praktiska yrkesutbildningarna som leder direkt till ett yrke som de teoretiska utbildningarna som leder till studier på högskola eller universitet. Här finns också introduktionsutbildningarna som leder in till gymnasieutbildningarna.

Du kan även komma i kontakt med gymnasieantagningen, studie- och yrkesvägledare, lärare och elever från Malmös olika skolor.

Medverkande på gymnasiemässan är de kommunala och fristående gymnasieskolorna i Malmö, Trelleborg, Svedala, Vellinge och Skurup samt Hvilans utbildning.

 

På grund av rådande pandemi är det i dagsläget inte möjligt att besluta i vilken form gymnasiemässan 2021 ska anordnas eller vilka anpassningar som kommer att bli aktuella.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningens ledning har tidigare sagt att man önskar att återgå till en traditionell fysisk gymnasiemässa men förvaltningen följer noga utvecklingen av pandemin och kommer ta det beslut som behövs för att representanter från gymnasieskolor och elever ska kunna delta på en gymnasiemässa på ett säkert sätt.

Datum för Malmös gymnasiemässa är den 11–13 november och datumet gäller vare sig det blir en fysisk eller en digital gymnasiemässa.

Info om kommande gymnasiemässa

Kontakta Pelle Jernryd, pelle.jernryd@malmo.se
Projektledare
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen