WorldPride

WorldPride bygger på fyra pelare: pride, kultur, mänskliga rättigheter och sport. Hjärtat för WorldPride i Malmö blir WorldPride House.

Program och biljetter

Program i Malmö
Biljetter till evenemang i Malmö
Program digitala evenemang

App för hela programmet i Malmö och Köpenhamn

Bakgrund

Formellt är det de danska organisationerna Copenhagen Pride och Pan Idræt som har ansökt om och vunnit värdskapet för WorldPride respektive EuroGames 2021. Deras närmsta svenska partner är Malmö Pride som är projektägare för WorldPride på den svenska sidan av sundet.

Köpenhamns, Roskildes och Fredriksbergs kommuner stöttar den danska delen av arrangemanget (som också är den största) medan Malmö stad stöttar den mindre delen som sker på svenska sidan.

WorldPride Opening Parade

Efter många turer genom en pågående pandemi har Malmö Pride landat i ett sätt att arrangera en fysisk parad på ett så tryggt och säkert sätt för alla deltagare och publik som möjligt. Öppningsparaden kommer att äga rum klockan 17.00 den 12/8 på Malmö Stadion. En kan delta i själva paraden där det kommer att vara närmare 600 personer, eller på läktarna som kan ta emot upp emot 3000 personer. Även om det är långt färre personer än vad som vanligtvis går i en Pride-parad i Malmö så är Malmö Pride oerhört glada att kunna genomföra denna manifestation och detta firande i så pass stort fysiskt format.

Paraden blir också den officiella invigningen av evenemanget i Malmö där det väntas riktig feststämning med många överraskningar. Då det är väldigt begränsat antal platser i själva paraden uppmuntrar Malmö Pride organisationer att fylla läktarna och på så sätt vara en lika stor del av invigningsparaden. Deltagandet kommer att vara gratis, både på läktarna och i paraden.

Här kan du ta del av den digitala sändningen av paraden.

WorldPride Weddings

Vad sägs om att lova din älskade trohet och kärlek på en solig äng i Slottsträdgården, vid jaktpaviljongen i Torup, i ett av Katrinetorps vackra trädgårdsrum eller på Kärlekskullen i Folkets Park? Det kommer att bli ett minne för livet, det vågar vi lova.

Mer information om WorldPride Weddings.

WorldPride House

WorldPride House är hjärtat av Copenhagen 2021 i Malmö och kommer att äga rum i såväl fysiska som digitala miljöer med utgångspunkt på Malmö Live Konserthus 12-22 augusti. Biljettinformation finns här.

WorldPride House ska vara en trygg plats med högt i tak där frågor får ett sammanhang och olika perspektiv på hbtqi-kampen stärks och breddas. Det sker genom föreläsningar, workshops, kurser, debatter, filmvisningar och andra programpunkter. På Pride House möts aktivister, föreningar, privatpersoner, föreläsare, forskare och sakkunniga för att diskutera frågor som rör målgruppens livsvillkor och förutsättningar.

Innehållet baseras på teman som politik, lust och sexualitet, hälsa, kultur, arbete, familj, våld och mycket mer. Olika pop-up-utställningar kommer finnas tillgängliga för alla besökare i olika delar av huset. På kvällstid kommer flera av föreläsningssalarna förvandlas till festlokaler med dans, fest och interaktion. Pride House är gratis för alla besökare.

Malmö Live är lättillgängligt för internationella gäster, stort nog att rymma många besökare och möjliggör en bredd av olika typer av aktiviteter. Flera föreläsningar kommer att streamas i realtid och kan även användas för digital spridning i efterhand.

Den 20 augusti förvandlas delar av WorldPride House till en plats för aktivister, sakkunniga, världsledare och internationella politiker som möts under Summit om hbtqi-flyktingar, gränser och migration.

WorldPride Park

WorldPride Park i Folkets park är den lekfulla och inspirerande platsen där ni ta del av konstutställningar och performance-framträdanden, njuta av sommarvärmen på någon av parkens uteserveringar och picknicka med nära och kära på gräsmattorna - och mycket mer! Dessutom arrangeras aktiviteter, samtal och workshops för ungdomar inne på Amiralen under hela festivalen. I WorldPride Park finns det något för alla!

Här finns hela programmet för WorldPride Park 12-22 augusti.

Ungdomarnas Pride

Youth Pride på Amiralen i Folkets Park är platsen för hbtqi-ungdomar att träffas under Copenhagen 2021. Här kan besökaren ta del av ett program anpassat efter ungdomar med bl.a. workshops, seminarium, samtal och aktiviteter. Området är avgränsat och det finns dolda entréer. Youth Pride riktar sig till ungdomar i åldrarna 13–19 år.

Här hittar du programmet för Youth Pride.

Barnens Pride

Barnens Pride på Borggården i Malmö är en öppen och tillåtande miljö där barnets bästa alltid ligger i fokus. Programmet för Barnens Pride kommer att innehålla en blandning av lek, workshops, film och samtal.

Regnbågsfamiljer

Att leva, eller vilja leva, som en normbrytande familj är något som Copenhagen 2021 vill uppmärksamma och belysa. Dels genom att skapa mötesplatser för erfarenhetsutbyte men även för att skapa gemenskap och samhörighet. För regnbågsfamiljer kommer det att arrangeras olika former av aktiviteter och kunskapsspridning.

sv