$left
$middle

För dig som behöver stöd med anledning av corona och covid-19

Det finns stödtelefoner för både riskgrupper, anhöriga och allmänheten som du kan ringa till om du upplever oro på grund av coronautbrottet. Tillhör du en riskgrupp kan du också få hjälp med matinköp. Vissa affärer har även utökade öppettider endast för riskgrupper.

Sidan är uppdaterad senast:

Rådgivning för anhöriga i Malmö stad

Upplever du oro och behöver stöd och hjälp med dina frågor kan du som anhörig kontakta någon av Malmö stads anhörigkonsulenter.

Telefonlinje för anhöriga till inneliggande på Skånes universitetsjukhus

Region Skåne och Skånes universitetssjukhus har en telefonlinje för dig som är orolig för din inneliggande närstående och behöver prata med någon. Telefonlinjen bemannas av kuratorer som kan ge stöd och information om hur vården på sjukhuset i Lund och Malmö fungerar. Observera att kuratorerna inte kan besvara medicinska frågor eller berätta något om enskilda patienter.

Kontaktuppgifter

Telefon: 040-33 84 14
Telefontider: Måndag-fredag kl. 09.00-12.00.

MIND:s äldrelinje

MIND:s Äldrelinje är till för dig som är äldre och mår psykiskt dåligt och behöver någon att prata med. Äldrelinjen erbjuder medmänskligt stöd samt någon som lyssnar, reflekterar och bekräftar.

Stöd från Svenska kyrkan

Svenska kyrkan erbjuder samtalsstöd och vid behov erbjuds även stöd med mat och att hämta ut medicin.
Jourhavande präst når du via 112 mellan klockan 21.00–06.00.

Uppdrag Psykisk Hälsa – stödlista

Uppdrag Psykisk Hälsa har samlat information, råd och tips kring psykisk hälsa i kristider riktat till barn, ungdomar, vuxna och äldre.

Kulturakuten

Kulturakuten erbjuder filmad kultur på nätet. De har samlat allt från konserter och guidade turer till föredrag och djupdykningar bakom kulisserna. Du kan ta del av alltihop via din digitala enhet.

Få böcker levererade hem

Har du svårt att ta dig till biblioteket? Då är vår kostnadsfria Boken kommer-service något för dig.

sv