$left
$middle
Glad försäljning- och serviceelev

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill veta mer om försäljning, marknadsföring och service.

Du får lära dig att se kundmönster och beteende och hur man kommunicerar med internationella affärskunder. Du får också inblick i affärsutveckling och digital handel.

En bred utbildning

Om du siktar på att bli butikschef så blir du väl förberedd för karriärutveckling inom handelsbranschen. Du får också utveckla kunskaper inom områden som entreprenörskap och eget företagande.

Försäljnings- och serviceprogrammet på Malmö Citadellsgymnasium ger kunskaper om social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet som är en del av skolans profil och en viktig pusselbit i vår gemensamma framtid.

Programmet ger dig som vill grundläggande behörighet att söka till högskola och universitet.

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en del av din utbildning och genomförs på plats hos en arbetsgivare. På arbetsplatsen kommer du att få möjlighet att utveckla såväl yrkeskunskaper som en egen yrkesidentitet. Du genomför APL under minst 15 veckor och främst hos skolans samarbetspartners.

Detta läser du

Under året

År 1

Vi lär oss grunderna inom försäljning och service och påbörjar vår resa mot en yrkesidentitet. Vi lär oss om olika yrkesroller och de möjligheter som finns i branschen. Arbetsplatsförlagt lärande, APL sker på hemmaplan. Vi besöker näringslivet!

År 2

Vi driver egna UF-företag och har fokus på entreprenörskap. Vi har mer APL på hemmaplan eller möjlighet för APL utomlands där vi utvecklar våra yrkeskunskaper. Yrkesidentiteten förstärks. Vi besöker näringslivet!

År 3

Vi fördjupar oss inom yrkeskurserna med bland annat fokus på ledarskap, affärsutveckling och personlig försäljning. APL på hemmaplan med möjlighet för APL utomlands. Yrkeskunskaper stärks och fördjupas och eleven är redo för arbetslivet under slutet av året. Vi besöker näringslivet!

Ung företagsamhet

Ung företagsamhet, UF, ingår i din utbildning. Undervisningen ska främja kreativitet och förmåga att samarbeta, ta ansvar och omsätta idéer i praktisk handling. Genom att starta och driva ett företag lär du dig företagande på riktigt, att bygga upp ett nätverk och att växa som människa.

Efter gymnasiet

Du blir efter avslutad utbildning väl förberedd för jobb som exempelvis chef, entreprenör, försäljare, inköpare, kommunikatör, marknadsförare, projektledare eller utställningsdesigner.

Utbildningen ger dig också möjlighet att fortsätta studera på yrkeshögskola.

Illustration på mörkblå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om försäljnings- och serviceprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Emma Erlandsson, 0721-57 91 50, om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv