$left
$middle
Närbild på ringklocka i reception.

Hotell- och turismprogrammet

Drömmer du om att arbeta utomlands och gillar service och bemötande?

Då är hotell- och turismprogrammet något för dig.

Om programmet

På hotell och turismprogrammet får du en bred kunskap om service och bemötande, samt en stor kunskap inom hotell, reception, konferenser och evenemang. Den här utbildningen är perfekt för dig som tycker om att arbeta med människor från olika länder runt om i världen.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten. Du genomför din utbildning på en APL-plats 3 dagar i veckan, där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper i det vardagliga arbetet på tex ett hotell. Moment som ingår är att du lär dig hotells olika avdelningar och verksamheten på konferenser.

Du tränar service, bemötande och hur man organiserar, planerar och genomför möten och evenemang. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att vara öppen och att du har ett bra bemötande, vilket du tränas i under hela din utbildning. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar.

Utbildningen ger möjlighet till jobb till exempel i reception, inom bokning, konferens eller våningsservice.

Detta läser du

Efter gymnasiet

Direkt efter avslutad gymnasieutbildning finns det möjlighet till jobb som konferensvärdinna eller receptionist både i Sverige och utomlands.

Grundläggande högskolebehörighet

Hotell och turismprogrammet är ett yrkesprogram, men du har alltid möjligheten att läsa kurser som förbereder dig för högskolestudier.

Illustration på blå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om hotell- och turismprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Desiree Gazzoli, 0729-66 58 67 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv