$left
$middle
Närbild på en svart systemkamera

Estetik och media

Om du väljer estetik och media får du lärare med flera års yrkeserfarenhet från media, IT, reklam, design och konst.

Du får fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv och en utvecklad förmåga att kommunicera med de digitala verktyg som används i branschen.

Om inriktningen

Några av de viktigaste förmågorna du tar med dig från din tid på Estetik och media är problemlösning, kreativitet och berättande. Det kommer du ha nytta av när du fortsätter dina konstnärliga, samhällsvetenskapliga eller humanistiska studier på högskola och universitet samt i ditt framtida yrkesliv.

De flesta av oss som undervisar har flera års yrkeserfarenhet från media, IT, reklam, design och konst. Utbildningens pedagogik och metoder ligger därför närmare det sätt man arbetar på utanför skolan. För att din utbildning ska bli så relevant och samtidsorienterad som möjligt använder vi oss dessutom av gästföreläsare och tar in skarpa uppdrag från olika håll i branschen.

Tidigare elever

Elever som tidigare har gått hos oss har efter studierna antagits på skolor runtom i världen som London College of Fashion, London College of Communication, Miami Ad school, University of Greenwich, Sydney Film School, Dramatiska institutet, Hyper Island, Gnomon School of Visual Effects (L.A.) med flera.

Flera elever har i sina yrkeskarriärer hamnat på SVT, Sveriges Radio, Sydsvenskan, TV4, Ubisoft, reklambyråer, produktionsbolag eller driver egna företag som entreprenöre

Forma din utbildning

Skapa en utbildning utifrån dina önskemål med en av våra profiler och programfördjupningspaket.

Inom det individuella valet kan du fördjupa dig mer inom ett programgemensamt ämne eller läsa kurser som vi erbjuder från våra andra utbildningar.

Profiler

Illustration på lila bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om ES-estetik och media? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Maria Lind, 0729-85 50 93 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv