$left
$middle
Närbild på mekatronik och robotteknik

Teknikvetenskap

På inriktningen får du fördjupade kunskaper inom teknik, matematik och fysik och därmed en bra grund för att läsa vidare på teknisk högskola eller universitet.

Du får också arbeta med olika arbetsmetoder och verktyg för ingenjörer.

Om inriktningen

På denna inriktning har du möjlighet att läsa alla gymnasiets matematikkurser. Utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt får du planera och genomföra experiment, göra mätningar samt utvärdera och tolka resultat.

Du får också utveckla din kreativitet, initiativförmåga och problemlösningsförmåga; alla viktiga egenskaper för framtidens arbetsliv.

Profilering mot ingenjör

En ingenjör kan arbeta med oändligt skiftande och spännande
arbetsuppgifter. Du kommer att få arbeta med problemlösningar inom tekniska och naturvetenskapliga områden. Kreativitet och uppfinningsrikedom är viktiga egenskaper för en ingenjör. Dessa egenskaper kommer du att utveckla under utbildningen.

Internet of Things

Nyfiken på IoT? Denna förkortning står för Internet of Things och används när det talas om våra sakers uppkoppling till internet. På inriktningen kommer du att få grundläggande undervisning inom elektronik, programmering och saker som är uppkopplade på nätet.

De flesta tekniska yrken, och framförallt ingenjörsyrket, är sociala jobb där man ofta arbetar i projekt tillsammans med andra, vilket du också kommer att göra på den här inriktningen. Detta är civilingenjörsspåret nr 1!

Illustration på mörkblå bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om teknikprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Linn Bardeman, 0766-43 23 83 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv