$left
$middle
Tjej arbetar i elverkstan. Tittar in i kameran.
Tjej arbetar i elverkstan. 

Elteknik

Inriktningen ger dig den grundläggande kunskap som krävs för att arbeta som elektriker. Du får färdigheter som ger dig möjlighet att arbeta både inom nyproduktion och industrin.

Vanliga arbetsuppgifter är elinstallationer eller service och underhåll.

Om inriktningen

Inriktning Elteknik ger dig de teoretiska kunskaperna för ett yrkescertifikat som elektriker, enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnd(ECY). Men du kan också efter 2 års praktik hos behörig installatör, ansöka om Begränsad behörighet hos Elsäkerhetsverket.

Som ETG-Partner erbjuder vi en utbildning där du redan under gymnasietiden kan få ditt yrkesbevis (vilket betyder att lärlingstiden 1600 timmar är inkluderad i utbildningen).

Elinstallationen i bostäder och industrier omfattar många olika elanläggningar och du kommer att behärska kraft och belysning, motoranläggningar, automationsanläggningar samt anläggningar för tele, larm och datanät. Ditt arbete kommer i huvudsak innebära att du utför installationer för dessa anläggningar. Även felsökning och reparationer är arbetsmoment en installationselektriker kan utföra.

ETG-examen

I vår utbildning har vi inkluderat din lärlingstid. Det innebär att de elever som tar sin ETG-examen får sitt yrkesbevis och kan anställas direkt efter sin utbildning.

Som ETG-partner erbjuder vi dig ETG-examen på el- och energiprogrammet med inriktningen elteknik.

Illustration på orange bakgrund föreställande en mobiltelefon samt ett öppet kuvert innehållande en bild på ett
snabel-a.

Vill du veta mer?

Undrar du något om el- och energiprogrammet? Vår studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med svaren.

Kontakta Måns Wulff, 0733-03 44 79 om du har frågor om utbildningen.

Kontaktinformation och länkar

sv