$left
$middle

ESC-bidragen: Italien, Malta, Albanien och Armenien

Vi är så glada att kunna välkomna några av de tävlande artisterna i Eurovision Song Contest till Eurovision Village! Kom och se artisterna framföra sina bidrag och kanske några få överraskningshits!

Italien 

Angelina Mango är en italiensk artist som slog igenom stort 2023 i sitt hemland. Hon blandar italiensk och amerikansk rap, R&B och instrumentell musik. I finalen av Eurovision Song contest  tävlar hon med låten La noia. Musiken är skriven av henne själv, Dario Faini och Madame. Bakom texten står hon själv och Madame. Italien har vunnit tävlingen tre gånger tidigare, och kanske blir de vinnare även i år - om man ska tro betting firmor?


Malta 

I den andra semifinalen av Eurovision Song Contest är det Sarah Bonnici från Malta som startar först. Maltas bidrag heter Loop och den är skriven av Sarah själv, Linnea och Joy Deb, tillsammans med Leire Gotxi Angel, Sebastian Pritchard-James, Kevin-Lee och Michael Joe Cini. 

Sarah debuterade redan 2009 i Malta Junior Eurosong och sen dess har hon stått på ett flertal internationella scener. Den 7 maj intar hon scenen i Eurovision Village. Malta har ännu inte vunnit Eurovision Song Contest, men det kanske Sarah Bonnici kan ändra på?


Albanien 

BESA (Besa Kokëdhima) är artisten vars musik är en unik blandning av olika genrer och som spänner fråm pop till elektroniskt, R&B till ballader och allt däremellan! Hon tävlar för Albanien med låten TITAN i den andra semifinalen. Hon har en stor fanskara i sitt hemland och hon är bland annat engagerad i djurs rättigheter. Musiken är skriven av Alias Lj, BESA, Gia Koka och Kledi Bahiti. Texten är skriven av Gia Koka. Albanien har deltagit i ESC sedan 2004, och hoppas nog på att deras 20-årsjubileum ska bli extra lyckosamt. 


Armenien 

Den fransk-armeniska duon LADANIVA, som representerar Armenien, tävlar i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Kom och lyssna till dem i Eurovision Village innan dess! LADANIVA består av Jaklin Baghdasaryan och Louis Thomas. Deras bidrag heter Jako och musiken är skriven av Audrey Leclercq, Louis Thomas, Zhaklin Baghdasaryan. Texten är skriven av de två artisterna själva. Armenien har inte vunnit Eurovision Song Contest än, men 2010 vann de Junior Eurovision Song Contest med låten Mama.  

sv