Fixa julen

Fixa julen 2-8 december

Under en hel vecka i december kan du skapa en mer hållbar jul för dig och andra genom bland annat skapande workshops, julklappsbyte och tankeställare på Stadsbiblioteket i Malmö. Alla evenemang under Fixa julen är öppna och gratis för alla!

Var med och skapa en hållbar jul

Den 2-8 december på Stadsbiblioteket kan du skapa unika och hållbara julklappar på en mängd olika drop-in workshops, lyssna och delta i ett panelsamtal med frågeställningen: konsumtionen och klimatet, hur gör vi?

Du kan också sätta din intention för julen med ett klangbad eller varför inte byta julklappar och göra en god gärning för plånbok, planet och den du byter med.

Malmö Fairtrade City bjuder på riktigt schysst och smarrig julfika på alla evenemang.

Under hela december kan du besöka en utställning om världens textilproduktion, och om de fyra stegen till bättre och rättvisare textilhandel. Utställningen kommer att finnas i bibliotekets foajé.

Fixa julen utgår från miljömålet I Malmö är det lätt att göra rätt. Det ska vara enkelt för dig som Malmöbo att göra hållbara och giftfria val.

Fixa julen arrangeras av Malmö Fairtrade City i samarbete med ett antal lokala aktörer däribland FRÖN och The Upcycle Collective. Fixa julen finansieras delvis av Europeiska Unionen.


Lämna överblivna stearinljus

Lämna gärna in överblivna ljusstumpar i vår insamling intill utställningen i foajén från och med den 29 november. Stearinet kommer användas i en ljusworkshop.

Hjälp världens sämsta gran att må lite bättre

I återbrukets tecken kommer Stadsbibliotekets allergivänliga plastgran att plockas upp från källaren, trots att plastgranar är det miljömässigt sämsta alternativet. I den kommer du kunna hänga upp dina önskningar eller varför inte ditt finaste julpynt som har blivit över. Hjälp granen att känna sig lite mindre sämst!

Granen kommer att stå i foajén från och med den 29 november.

Frågor, funderingar?

Kontakta gärna:

Beata Berg Malmborg, projektledare, miljöförvaltningen Malmö stad, telefon: 070-534 18 08
Olov Källgarn, projektledare, miljöförvaltningen Malmö stad, telefon: 073-376 23 46

logga

Program

sv