$left
$middle

Utställning: Crochet your trash

Crochet your trash av konstnären Olivia Kraft utforskar temat ’omsorg’ genom återanvändning av material för att uppmuntra hållbarhet och reflektion kring resurser. Visas i Jaktpaviljongen.

Crochet your trash utforskar temat 'omsorg' genom återanvändning av material för att uppmuntra hållbarhet och reflektion kring resurser. Konstverken inspirerar till ökad omtanke och vill uppmuntra diskussioner om cirkulär ekonomi.

Utställningen är del av designfestivalen Southern Sweden Design Days (southernswedendesigndays.com).

Om konstnären

Olivia Kraft (f. 98), som går andra året på Lunds Konst och Designskola, utforskar entusiastiskt olika material för att upptäcka nya uttryck och arbetsmetoder. Förutom att använda virkning som ett av sina huvudsakliga arbetssätt, trivs hon i träverkstaden. Hennes designprocess utgår oftast från de unika egenskaperna hos valda material. Genom en mångsidig användning av både trä och textil spelar båda en central roll i hennes arbete. Materialen hon använder är främst ekonomiskt överkomliga och lättillgängliga, med tonvikt på återbruk.

Om Jaktpaviljongen

Den lilla jaktpaviljongen med anor från 1700-talet är Folkets Parks äldsta byggnad. På senare år har den fått en mer konstnärlig prägel. Framförallt på somrarna har byggnaden använts som galleri.

Bakom årets satsningen står Folkets Park som tagit hjälp av den Malmöbaserade konstnären Yasmina Karli Malmsten. Yasmina har kurerat ett utställningsprogram med fem utställningar mellan som sträcker sig mellan maj och september.

Konstnärerna som ställer ut är baserade i Malmö och är i början eller mitten av sina konstnärliga karriärer. De medium som representeras i utställningarna sträcker sig från foto, skulptur och textila material med fokus på återbruk till musik och video.

Mer information hittar du via länken.

Mer information om Folkets Park

  • Folkets Park är Sveriges äldsta folkpark. I över 130 år har besökare, så väl Malmöbor som tillresta, kommit hit för att ha kul, koppla av och umgås.

  • Plats Norra Parkgatan 1

sv