Anmälan om trängsel på serveringsställen

Här kan du skriva till miljöförvaltningen om du har sett trängsel på serveringsställen i Malmö.

För att undvika smittspridning av covid-19 gäller nya regler för restauranger och caféer och andra verksamheter som serverar mat och dryck. Från och med den 1 juli gäller även ny lag (2020:526).

För att ett serveringsställe ska ha fortsatt öppet gäller det att följa lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Det allra viktigaste är att att restauranger, caféer, uteserveringar, konditorier, barer och pubar - har ansvar att se till att det inte blir trängsel i lokalerna eller på serveringarna.

För Malmöbor som besöker restauranger, barer eller caféer är det viktigt att hålla avstånd och undvika trängsel.

Malmö stads miljöförvaltning gör kontroller med anledning av covid-19 sedan den 17 april. Miljöförvaltningens tillsynsavdelningar utreder även klagomål från allmänheten och gör oanmälda kontroller på restauranger runt om i Malmö för att kontrollera att reglerna följs. Här kan du berätta om du sett att det är trångt på något ställe, så följer miljöförvaltningen upp med att göra kontroll och/eller kontakta serveringen.


Här kan du lämna ditt namn om du vill, så att miljöförvaltningen kan kontakta dig om vi har några kompletterande frågor.

Det är frivilligt att ange kontaktuppgifterna till dig. Men kan vara bra för miljöförvaltningen att ha så att vi kan kontakta dig om vi har några kompletterande frågor.