Uppdaterad 25 februari 2021

25 februari 2021

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Nominera till Årets förening och/eller Årets Eldsjäl inför Föreningsgalan 2021

Varje vår bjuds alla föreningar i Malmö in till en galakväll där Malmös föreningsliv hyllas och där föreningslivets starkast lysande stjärnor lyfts fram. På grund av corona-pandemin ställdes förra årets gala in och det är ännu oklart om och när årets gala kan genomföras.

Men självklart ska föreningar och personer inom föreningslivet prisas oavsett och nu är det dags att nominera till fritidsnämndens priser som är fyra till antalet: Årets förening och Årets idrottsförenings om erhåller 25 000 kronor var samt Årets eldsjäl och Årets idrottseldsjäl som erhåller 10 000 kronor var.

Information om regler och jury finns under nomineringsformulären.

Jag vill nominera en eldsjäl


Jag vill nominera en föreningRegler och jury för Malmö stads priser

Juryn har att bedöma nomineringarna utifrån underlag och/eller hänvisning till annan information. Juryn kan själv välja att premiera t ex en förening som varit särskilt framgångsrik ett år, har ökat medlemsantal eller har gjort någon särskild insats under året som gått. Det gäller också eldsjälen – lång och trogen tjänst eller en ledare som gjort något särskilt under året som gått. Viktigt att en eldsjäl representerar ett jämlikt, jämställt och inkluderande ledarskap. Förening ska vara registrerad hos fritidsförvaltningen. Alla priser betalas ut till förening och ej till person som vunnit priset.

Juryn består av fritidsnämndens arbetsutskott, fritidsdirektören och ledamöter från samorganisationerna MISO och Malmö ideella. Fritidsförvaltningen bereder underlag för juryn som möts och tar beslut drygt en månad innan Föreningsgalan. Vinnande förening och eldsjäl får besked från förvaltningen och bjuds in till galan med gäst.