Uppdaterad 24 april 2020

24 april 2020

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Nominera till Årets förening och/eller Årets Eldsjäl inför Föreningsgalan 2020

Varje vår bjuds alla föreningar i Malmö in till en galakväll där Malmös föreningsliv hyllas och där föreningslivets starkast lysande stjärnor lyfts fram. Det blir middag och husband och en hemlig artist.

Under kvällen delas det ut priser till föreningar och personer inom föreningslivet. Till exempel Årets eldsjäl, Årets förening, Årets föreningsinsats och Malmö stads idrottspris. Nu är det dags att nominera till fritidsnämndens priser som är fyra till antalet: Årets förening och Årets idrottsförenings om erhåller 25 000 kronor var samt Årets eldsjäl och Årets idrottseldsjäl som erhåller 10 000 kronor var.

Information om regler och jury finns under nomineringsformulären.

Årets nominering är avslutad.

Jag vill nominera en eldsjäl


Jag vill nominera en föreningNominera till Malmö Ideellas priser

Malmö Ideellas priser Årets föreningsinsats för Malmö 2019, Årets nya förening 2019 och Årets insats för Malmös idéburna sektor 2019 kan du nominera till via länken.

Regler och jury för Malmö stads priser

Juryn har att bedöma nomineringarna utifrån underlag och/eller hänvisning till annan information. Juryn kan själv välja att premiera t ex en förening som varit särskilt framgångsrik ett år, har ökat medlemsantal eller har gjort någon särskild insats under året som gått. Det gäller också eldsjälen – lång och trogen tjänst eller en ledare som gjort något särskilt under året som gått. Viktigt att en eldsjäl representerar ett jämlikt, jämställt och inkluderande ledarskap. Årets eldsjäl får inte vara anställd i förening utan en ideellt arbetande ledare. Förening ska vara registrerad hos fritidsförvaltningen. Alla priser betalas ut till förening och ej till person som vunnit priset.

Juryn består av fritidsnämndens arbetsutskott, fritidsdirektören och ledamöter från samorganisationerna MISO och Malmö ideella. Fritidsförvaltningen bereder underlag för juryn som möts och tar beslut drygt en månad innan Föreningsgalan. Vinnande förening och eldsjäl får besked från förvaltningen och bjuds in till galan med gäst.