Driva och utveckla företag

Foto:Gågatan Oskar Falck © Malmö Turism

Malmö stads företagslots är en väg in till kommunen för dig som företagare. Lotsen informerar och hjälper dig att hitta rätt bland lagar och regler. Nu även med drop-in.

Funderar du på att skapa ett evenemang på gator, torg och parker i Malmö? På dessa sidor ger vi dig en steg-för-steg vägledning med allt som är viktigt att känna till.

Funderar du på att spela in film i Malmö på gator, torg och parker? Denna enkla guide hjälper dig med stegen som ger dig en överblick hur processen ser ut.

Tillstånd & regler

Som företagare finns en del regler och lagar som måste följas. Här kan du läsa om miljöregler och de tillstånd som du behöver ha som företagare. Här hittar du även hur du söker serveringstillstånd för alkohol, tillstånd att använda offentlig plats, vad som gäller för dig som har eller ska starta café, krog eller livsmedelsbutik med mera.

Utveckla företag & idéer

Har du en idé du vill utveckla till ett företag? Eller vill du möta marknadens krav genom till exempel kompetens- eller produktutveckling? Läs om dina möjligheter till stöd och rådgivning i Malmö på www.malmobusiness.com

Etablera företag i Malmö

Näringslivskontoret i Malmö stad erbjuder kvalificerad, kostnadsfri service för den som planerar att etablera eller expandera i Malmö.

Starta nytt företag

Ska du starta nytt företag? Det finns mycket att hålla reda på inför starten, och mycket hjälp att få, från till exempel oss i Malmö stad.

Meet Malmö

Meet Malmö är ett arbetssätt som handlar om att skapa nära dialog mellan Malmö stad och Malmös näringsliv. Syftet är att stärka arbetet för ett socialt hållbart Malmö.

07:07-frukostar

07:07 am är ett forum där företagare möter andra företagare och delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Varje möte har ett tema och handplockade talare för just det ämnet.

MalmöLäget 2016

MalmöLäget är en årsrapport med fakta, statistik och kortanalyser kopplade till näringslivet i Malmö.

Senast ändrad: 2017-10-19 10:41