Seniora lärare

Lärare och elever i klassrummet

Foto: © Malmö stad / Sanna Dolck

Malmö stads grundskolor behöver dig, seniora lärare, med erfarenhet och gedigen kunskap som vill ge det där lilla extra för varje elevs bästa skola.

Nu finns möjligheten att kombinera en del av din pension med arbete. Du kan fortsätta att undervisa elever i klass, eller söka något av våra profilerade uppdrag som innebär att förstärka undervisningen inom vissa områden, till exempel läs- och skrivinlärning.

Vi söker dessutom seniora lärare för handledande uppdrag som innebär att du coachar och handleder i något av våra projekt, till exempel för nyanlända lärare eller som stöd till verksamma pedagoger som saknar formell lärarutbildning.

Du kan välja något eller flera av alternativen nedan:

Vill du fortsätta att undervisa elever i klass

Som undervisande lärare i klass, kommer du att bestämma själv vilka dagar du vill arbeta. Du är helt enkelt vikarie för en annan lärare.

Profilerade uppdrag

Väljer du att söka ett profilerat uppdrag, kommer du att kallas till intervju på en skola vars behov matchar din profil och då är tiderna enligt schema.

Handledaruppdrag

Vill du söka ett handledaruppdrag för något av våra projekt, till exempel för nyanlända lärare eller som stöd till verksamma pedagoger som saknar formell lärarutbildning?

Vad innebär det att arbeta som handledare?

Du arbetar i ett projekt med bestämd omfattning. Du kommer att ha möjligheter att anpassa din tjänstgöring men du måste vara tillgänglig för att fullgöra uppdraget inom projekttiden.

Kontakta Birgitta Spjuth, enhetschef Kompetensförsörjningsenheten, grundskoleförvaltningen birgitta.spjuth@malmo.se om du vill veta mer.

Var med och jobba för varje elevs bästa skola! Varmt välkommen att söka tjänsterna.

Kerstin Johansson

Kvinnlig lärare

Foto: © Malmö stad / Sanna Dolck

Senior lärare

Jag har arbetat som klasslärare fram till min 64-årsdag. Då bestämde jag mig för att trappa ner och började deltid i klass utan att ha klassföreståndaransvar. Dessutom fick jag möjlighet att arbeta på vårt skolbilioteket. Min sista tid på skolan, 68 år fyllda, var skolbiblioteket min enda men otroligt inspirerande plats.

Lusten till arbete och till att förmedla det jag brunnit för hela mitt arbetsliv finns kvar och när jag fick möjlighet att arbeta som senior handledare grep jag an mina uppgifter med liv och lust. Jag får träffa personer som satsar på att vidareutveckla sig vilket ger en känsla av att själv utvecklas. Dessutom har jag fått nya ”arbetskamrater” i de övriga seniora handledarna och våra uppdragsgivare.

Karin Lindskog

Kvinnlig lärare

Foto: © Malmö stad / Sanna Dolck

Senior lärare

Efter tio år i bankvärlden utbildade jag mig till lågstadielärare. Det är ett val som jag aldrig har ångrat. Läraryrket är ett roligt och kreativt yrke där man har förmånen att träffa barn och unga och följa deras utveckling inom olika områden. Jag vidareutbildade mig senare till speciallärare eftersom jag var intresserad av hur barn lär sig på olika sätt och hur man kan hjälpa de barn som har svårigheter i sin inlärning av olika slag.

Att fortsätta att arbeta efter 65-årsdagen är ett val jag gjort eftersom jag fortfarande tycker att det är roligt att gå till arbetet varje dag. Jag känner också att min långa erfarenhet som lärare behövs, dels i arbetet med eleverna, dels som ett stöd för nya lärare. Jag har fått möjlighet att trappa ner i arbetstid, och arbetar nu tre dagar i veckan. På så sätt får jag tid till mina andra intressen också. Den här terminen har jag även påbörjat ett uppdrag som senior handledare åt en grupp som utbildar sig till grundlärare med inriktning mot fritidshem. Det är ett roligt och spännande projekt där min erfarenhet kommer till nytta på ett nytt sätt.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-19 09:05