Publicerad 2017-11-15 14:47

Senast uppdaterad 2017-12-08 10:26

Från praktikant till sektionschef - möt Maram Said

Sektionschef Malmö stad

Från praktikant och biståndshandläggare till sektionschef inom hemtjänsten i Malmö stad på bara några år. Maram Said är inte rädd för utmaningar. 
– Jag gillar när det är svårt och när jag behöver lära mig nytt, säger Maram Said sektionschef för Bellisgatans hemtjänst i Malmö stad.

Maram Said började sin tjänst som sektionschef i mars 2017. Innan dess har hon både jobbat som biståndshandläggare inom SoL och LSS. Hennes första möte med Malmö stad var när hon gjorde praktik under sin utbildning till socionom med inriktning funktionshinder och åldrande på Malmö högskola.

– Jag var väldigt nöjd med min praktik. Det var ordning och reda, tydligt och bra. De ansvariga hade bra koll och jag kände mig trygg. När de sedan ringde mig och frågade om jag vill arbeta där tackade jag ja direkt, säger Maram Said.

Jobb som biståndshandläggare

Under sin sista termin av utbildningen arbetade hon även som biståndshandläggare på halvtid. Efter utbildningen blev hon erbjuden en tjänst som biståndshandläggare på heltid. Ett arbete som hon trivdes mycket bra med. Eftersom hon har ett driv att utvecklas anmäldes hon till en processledarutbildning i Stockholm för det behovsinriktade och systematiska arbetssättet ÄBIC (äldres behov i centrum) som numera heter IBIC (individens behov i centrum). Detta gjorde att hon fick undervisa medarbetare och chefer i Malmö i modellen. I samband med detta väcktes hennes intresse för ledarskap.

Utbildning väcker intresset för att bli ledare

– Jag hade aldrig tänkt bli chef, men jag blev intresserad av att leda människor och grupper när jag undervisade andra. Därför sökte jag mig till ett av Malmö stads ledarskapsprogram och kom in. Det är positivt att Malmö stad kan ge sina medarbetare möjlighet till utveckling på den egna arbetsplatsen, säger Maram Said.

När tjänsten som sektionschef för Bellisgatans hemtjänst dök upp tvekade hon inte med att söka. Nu är hon chef för 42 medarbetare i samma område som hon arbetade som biståndshandläggare i, vilket gör att hon känner många av de Malmöbor som hennes hemtjänstgrupp ger stöd till.

– Det viktigaste för mig är när jag ser min personal gör ett gott jobb, som får Malmöborna att känna sig trygga i sina hem och vara nöjda med hjälpen som de får. Jag arbetar nära mina medarbetare och vi försöker alltid lösa saker direkt så att det blir så bra som möjligt för Malmöborna, säger Maram Said.

Text och foto: Anna Svensson, kommunikatör hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen, Malmö stad