Publicerad 2017-11-20 14:03

Senast uppdaterad 2017-11-21 11:55

Att hjälpa vårdtagaren till en bättre vardag känns meningsfullt

Fysioterapeut

"Jag trivs med att vara ute hos vårdtagaren och jobba med rehabilitering. Att hjälpa till så att de får en bättre vardag känns meningsfullt.”

Namn: Karin Wieslander
Yrke: Fysioterapeut
Ålder: 31 år
Arbetar: Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen, Malmö stad
Utbildning: Sjukgymnastprogrammet, Uppsala universitetet

Hur är det att jobba i Malmö stad?
– Det är väldigt roligt! Jag har många goda kollegor och ett varierande arbete. Det är kul med en stor organisation som är en aktör i samhället.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?
– Jag börjar dagen på kontoret. Här kollar jag i våra datasystem om något har hänt samtidigt som jag tittar i min kalender. Jag brukar ha två till tre patientbesök inbokade per dag. Däremellan skriver jag journal och träffar hemtjänstteamen. Det blir också mycket diskussioner med kollegor.

Varför valde du att jobba i Malmö stad?
– Jag jobbade tidigare i en annan kommun men bodde här i Malmö. En vän rekommenderade mig att söka till Malmö stad. Jag ville jobba inom kommunal verksamhet för det är fritt och du får vara mycket ute. Det finns inte så många vårdyrken där du får lov att vara så här mycket ute. Ofta är du inne på en avdelning hela dagarna.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det för dig i Malmö stad?
– Vill du utvecklas finns det många vägar att gå. Just nu är jag ambassadör för hälsa, vård och omsorg och det tycker jag är roligt och utvecklande. Sedan är arbetsgivaren positiv till att du engagerar dig fackligt och då ges det möjlighet till olika utbildningar.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Jag har bra kollegor som gör mig glad och vi skrattar tillsammans minst en gång om dagen. Jag trivs med att vara ute hos vårdtagaren och jobba med rehabilitering. Att hjälpa till så att de får en bättre vardag känns meningsfullt. Det är roligt att få arbeta med det som jag är utbildad till.

Skulle du rekommendera någon att söka jobb i Malmö stad?
– Ja, Malmö stad är en stor arbetsgivare med goda möjligheter till utveckling. Det är en trygg och bra arbetsgivare som lyssnar på dig och du kan vara med och påverka.