Publicerad 15 april 2020

15 april 2020

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Aktuellt

Här hittar du tips och nyheter.

Hälsa, vård och omsorg

FoU-traineeuppsats: tips som kan bidra till äldres psykiska välmående i coronatider

April 2020: Caroline Sjöberg är konsultativ psykiatrisjuksköterska inom hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad. Det senaste året har hon forskat på deltid och är precis klar med en forskningsstudie som handlar om äldres psykiska välmående som presenteras i FoU-traineeuppsatsen Hälsointerventioner för att åldras och må bra. Ett ämne som fått en aktualitet i samband med coronautbrottet. Mer om tipsen som kan bidra till äldres psykiska välmående i coronatider.

Stöd till anhöriga

Mars 2020: Det kommer många frågor från oroliga anhöriga gällande coronaviruset. Malmö stad lanserar nu en särskild informationssajt för anhöriga med syfte att ge vägledning och svar på de vanligaste frågorna.
– Anhöriga har generellt sätt ett stort behov av stöd och information, och denna sajt har varit på gång ett tag. Med coronautbrottet har frågorna till oss mångdubblats så vi beslöt tillsammans med vår kommunikationsavdelning att lansera hemsidan i förtid, säger Martina Takter, närståendekoordinator i Malmö stad.
Du hittar sidan här >> www.malmo.se/anhorig

Du hittar även information om forsning och forskningscirklar inom anhörigstöd.

LSS

Februari 2020: Petra Björne, fil dr i kognitionsvetenskap är med som sakkunnig expert i Uppdrag gransknings program "Inlåst i skogen".

Socialt område

Rapport: Hemlösa barns vardagsliv i Malmö

December 2919: Malmö stad och Malmö universitet publicerat FoU-rapporten Hemlösa barns vardagsliv i Malmö - utifrån ett barnperspektiv. Flera barn har medverkat i rapporten med egna berättelser och bilder.
Sammanfattning av rapporten finns på FoU-sidan för projekt.

I medierna: SVT Skånes nyheter om forskningsprojekt.

Kontakt: fou@malmo.se