Om Berga förskola

Köket

Vi har ett eget kök här på Berga förskola. Två morgnar i veckan serveras gröt till frukost och på fredagar får vi ägg och kaviar på smörgåsarna. Alternativ finns naturligtvis. För övrigt serveras mycket frukt och grönt. Det är Tina som arbetar i köket och Margareta som städar. Dessa två går även in i barngrupperna vid behov.

Vi har en sockerpolicy på förskolan vilket innebär ett minimerat sockerintag.

Gården

Barnen på Berga förskola har förmånen att leka på en stor fin gård som omringar byggnaden. Det finns kullar, stora träd, fruktträd, klätterställningar, sandlådor, lekhus, stockar och gräsmarker. 

Det pedagogiska arbetet

Åldersindelade grupper

Barnen delas in åldersmässigt varje vecka och arbetar med tematisk inriktning, ibland tillsammans med grannavdelningens barn.

Det händer under året

Vi firar olika traditioner på vår förskola.

Lucia - Varje avdelning har Luciafirande och i samband med det bjuds det på luciafika. Luciafirandet kan se lite olika ut från år till år: - Vissa år firar varje avdelning för sig, vissa år gemensamt. - Ibland firar vi inomhus och ibland utomhus.

Julfest — Vi har en stor julfest tillsammans där vi dansar, sjunger och äter tillsammans och som avslutas med att tomten kommer.

Förskolans dag — Denna dag firar vi tillsammans med olika aktiviteter från år till år.

Midsommar — Vi klär midsommarstången tillsammans, sjunger, dansar och leker lekar.

Sammanslagning under sommar och jul

Under sommar och jul är förskolan sammanslagen med övriga förskolor i förskoleområdet. Under sammanslagningen arbetar minst en anställd från varje förskola.

Handlingsplan vid brand (word, 80.5 kB)

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-11-14 15:45