Om Floda förskola

På Floda förskola delar vi ofta upp barnen i mindre grupper. Det gör vi för att kunna tillgodose barns olika behov, skapa en god kontakt med varje barn och kunna anpassa aktiviteter och material. Femåringarna från båda avdelningarna träffas ett flertal gånger i veckan.

Vi har tre härliga gårdar - en mindre för de yngre barnen, en större för de äldre och en med lite mer spännande lekredskap som är till för alla. Vi spelar, bygger, konstruerar, leker rollekar, cyklar, springer och mycket, mycket mer på våra gårdar. Barnen har också odlingslotter där morötter, smultron och tomater samsas med blommor av olika slag. Närmaste grannar är djuren i Afrikaparken, där barnen erbjuds spännande utmaningar i form av kojor, backar, klätternät och härlig skog. Här följer vi naturens årstidsväxlingar och träffar på olika fåglar och småkryp.

Vi har gångavstånd till flera roliga lekplatser i närområdet som vi gärna besöker. Våra omgivningar utforskar vi hela året runt. Ett stenkast bort har vi också ängarna, där får och kor betar under sommarmånaderna och ibland tar vi oss en promenad ner till hoddorna och håvar småfisk ur Öresund.

All mat på förskolan lagas av egen kock. Ekologiska livsmedel och råvaror används i största möjliga mån. Vi firar högtider och barnens födelsedagar på olika sätt som inte innefattar socker.

Varmt välkommen till oss!

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-07-19 14:17