Om Floda förskola

Vi delar ofta upp barnen i små grupper på avdelningarna. Det gör vi för att kunna tillgodose varje barns behov, skapa en god kontakt med varje barn och kunna anpassa aktiviteter och material. Femåringarna från båda avdelningarna träffas ett flertal gånger i veckan så att de är väl förberedda inför skolstarten.

Vi har tre härliga gårdar — en mindre för 1-3 års avdelningarna, en större för 3-5 års avdelningarna och en med lite mer spännande lekredskap på som är till för alla. Vi spelar, bygger, konstruerar, leker rollekar, cyklar, springer och mycket, mycket mer på våra gårdar. Barnen har också på två av gårdarna odlingslotter där morötter, smultron och tomater samsas med blommor av olika slag. Närmaste grannar är djuren i Afrika parken, där barnen erbjuds spännande utmaningar i form av kojor, backar, klätternät och härlig skog. Här följer vi naturens årstidsväxlingar och träffar på olika fåglar och småkryp.

Vi har gångavstånd till flera roliga lekplatser i närområdet, som vi gärna besöker. Vi går långa promenader och utforskar omgivningarna hela året runt.

Ett stenkast bort har vi också ängarna, där får och kor betar under sommar månaderna och ibland på sommaren tar vi oss en promenad ner till Hoddorna och håvar småfisk ur Öresund.

Dagligen disponerar barnen tid för fri lek. Då stimuleras barnens språk, fantasi, inlevelseförmåga och sociala samspel genom turtagning och kommunikation.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2014-08-12 10:47