Om Gubbabackens förskola

Vår vision i förskoleområde S3

Våra prioriterade mål:

  • Utemiljön
  • Estetiska utrycksformer
  • Alla barns rätt till stöd

Just nu ” arbetar vi med följande tema:

” Naturvetenskap i estetiska uttryckformer”.

På Gubbabackens förskola vill vi sätta barnets intresse och nyfikenhet i centrum och att dokumentera barnens utveckling ser vi som en viktig del av vårt arbete. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation. Gubbabackens förskola är en mångkulturell förskola och här lägger vi stort fokus på barnens språkliga utveckling. Vi arbetar mycket med att dela in barnen i grupper eftersom vi kan se att det gynnar barnens sociala och språkliga förmåga.

På vår förskola arbetar 30 pedagoger, 1 kock och 2 ekonomibiträden. och det  finns ca 140 barn fördelade på  7 avdelningar. 1-3 års avdelningarna Ankan, Igelkotten, Kaninen, Grodan samt 3-4 års avdelningen Ekorren och 4-5 års uteavdelningen Pandan är belägna i våra lokaler på Eriksfältsgatan. 4-5års avdelningen Trollsländan finns på Gymnasistgatan 33 b. 

Vi på Gubbabacken deltar i Edubuntuprojektet, ett projekt där vi återanvänder datorer, som inte klarar kraven för andra nya operativsystem, till att stödja barnen och ungas lärande och öka deras digitala kompetens.

Gubbabackens förskola är Grön Flagg certifierad!!

Grön Flagg är en internationell certifiering för förskolor och skolor och ett verktyg för att jobba handlingsinriktat med hållbar utveckling ur ett tydligt barnperspektiv. Läs mer

Vår förskola är en övningsförskola och får ta emot lärarstuderande.
Läs mer

Klicka här för att läsa artitikeln Att driva verksamhet för 23 olika modersmål

Klicka här för att läsa artikeln Språket finns överallt

Klicka här för att läsa om Ögonblicksforskning och relationell pedagogik

Klicka här (pdf, 144 kB) för att läsa artikeln Vår resa från läsrum till bibliotek

Ladda ner folder om område S3 (pdf) (pdf, 652.8 kB)

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-04-20 11:52