Om Gullängens bussavdelning

Förskolebussen kopplad till Gullängens förskola har plats för cirka 20 barn från tre års ålder.

Barnen äter frukost på förskolan för att sedan, fyra dagar av fem, ge sig i väg med bussen till olika utflyktsmål. Exempel på platser som bussen kan besöka är temalekplatser, skog, hav, djurparker och naturområden. Verksamheten är förlagd utomhus där även lunchen serveras.Vid dåligt väder finns det möjlighet till en lugn stund i bussen, med böcker spel och pussel.

Att vistas utomhus ger barn i alla åldrar möjlighet och stimulans att använda alla sina muskler och sinnen. I uteverksamheten använder barnen och pedagogerna sig av olika redskap i deras utforskande, såsom kamera, papper, penna, böcker, dator och lärplattor. Uteverksamheten ska vara en rolig, lärorik och stimulerande tid med en aktiv och närvarande pedagog.

Gullängens bussavdelning har egen ingång till förskolan och en egen lokal att vara i. Här vistas man den dagen som man inte åker ut med bussen och bearbetar på olika kreativa sätt sina uttryck från veckan som gått. Arbetslaget består av förskollärare, pedagog och barnskötare.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2015-05-29 10:09