Kastanjegårdens förskola

Kastanjegårdens förskola är en mångkulturell förskola som ligger i ett naturskönt område i Malmös södra delar. Här råder en glad stämning som smittar av sig på så väl vuxna som barn.
På Kastanjegårdens förskola följer vi ledorden: språk, fantasi och rörelse. Att använda kroppen som uttrycksmedel genom dans och lek är pedagogernas specialitet och passion.
Att nyttja allt som närområdet har att ge är för oss en självklarhet. Biblioteket i Lindängens centrum besöks ofta, här finns härliga grönområden som inbjuder till utforskande och upptäcktsfärder, ett stenkast bort ligger Almviks djurfritidsgård där vi ofta hälsar på djuren och i området finns en amfiteater som på sommaren bjuder på teaterföreställningar som barnen tycker är roliga.

Förskolan har två avdelningar med barn i åldrarna 1-3 år och två avdelningar med barn i åldrarna 3-5 år. På själva avdelningarna delas barnen alltid i små grupper för att ge bästa möjliga förutsättningar för lek och lärande.
Förskolan präglas av ett miljö och hälsotänk där pedagogerna låter barnen skapa och uppleva med hjälp av återbruksmaterial och även lägger mycket fokus på rörelse och utevistelse. Pedagogerna samarbetar med Lindängeskolan och har därmed tillgång till deras gymnastiksal som vi får utnyttja varje torsdag förmiddag. Då går de äldre barnen dit och har gymnastik.
Förskolan har en egen kock som lagat mat från grunden med i huvudsak ekologiska produkter.

Förskolan satsar på fortbildning av pedagogerna vilket i sin tur avspeglas i verksamheten. Pedagogerna jobbar Reggio Emilia inspirerat och utgår från barnens intresse och kunskapssökande när de planerar verksamheten. Här finns ett tydligt barnfokus och som en av pedagogerna uttryckte det:

”När vi går in i den här fantastiska världen, som vår förskola är, har barnen möjlighet att lära sig empati och respekt för allas olika förutsättningar, kultur och språk. Vi utgör en fantastisk konstellation som växer och utvecklas varje dag”.

Verksamhetsutvecklingsdagar under hösten 2018 är 13/8 och 14/8. Dessa dagar är förskolan stängd..

Kontakta oss:

Fantasiorna: 070-8863743

Frågvisorna: 073-3054176

Påhittarna: 073-3054179

Toddlarna: 076-8504368

Förskolans sidor

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-06-07 10:54