Om Konstnärens förskola

Konstnärens förskola har  barn i åldrarna 1-6 år fördelade mellan tre avdelningar. Pedagogerna följer barnen hela dagen vilket skapar trygghet, harmoni och förutsättning för god utveckling. Verksamheten och dess aktiviteter är medvetet valda så att barnen ges rikligt med tid, rum och material anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka.

Personalen

Vi som arbetar på Konstnärens förskola är engagerade, kreativa, pedagogiska, trygga, stabila och framförallt glada! Vi har alla som mål att skapa en glad, rolig och prestigelös miljö för bästa möjlighet till kreativ utveckling för såväl barnen som hos oss själva!  Alla barn är allas ansvar - vi ser, stöttar och uppmuntrar alla barn på förskolan oavsett avdelning. Våra kockar på Sjöhästens förskola lagar god och hälsosam mat som till ca 90% är ekologisk.

Lokaler

Konstnärens förskola ligger bakom Konsthögskolan, med adress Disponentgatan 2/Föreningsgatan 42 i väl anpassade lokaler. Vi planerar för en flytt till permanenta lokaler under 2019 men vet inte än var och när. Läget i närheten av Värnhemstorget och innerstaden är perfekt för pendlande föräldrar! Vi har en utmanande gård med stockat, stenar och två härliga sandlådor!

​Föräldrainformation

Är du intresserad av en plats på Konstnärens  förskola för ditt barn, så tveka inte att höra av dig!

Vill ni besöka Konstnärens förskola så kontakta förskolan enligt förstasidans kontaktuppgifter. Du förväntas visa ID vid besöket.

Alla förskolor har stängt vid fyra tillfällen per år för planering. Vi erbjuder då omsorg på annan förskola om ni meddelar avdelningen i god tid.

Vi har ett föräldraråd som är öppet för alla föräldrar med barn på förskolan och vi har regelbundna träffar. Vi meddelar mötesdatum efterhand. Maila gärna punkter som ni vill diskutera. Välkomna!

Maten

Vår grannförskola, Sjöhästens förskola har ett kök och kockarna erbjuder barnen en varierad meny baserat på Livsmedelsverkets rekommendationer gällande näringsinnehåll för små barn.  Vi erbjuder vegetariskt två dagar i veckan och har alltid köttfrimåndag.

Vi använder livsmedel som är ekologiska, detta innebär bl a att vi:            

  • Lagar stor andel mat från grunden.
  • Alltid bakar bröd/bulle till soppan.
  • Försöker minska köttkonsumtionen genom att servera laktovegetariskt två dagar i veckan och i stället ökar andelen baljväxter och rotfrukter i maten.
  • Arbetar aktivt med att minska matsvinn (både tallriks- och tillagningssvinn) och i stor utsträckning tar tillvara på matrester.
  • Försöker utöka andelen ekologiska livsmedel.
  • Erbjuder en stor andel grova grönsaker (rotfrukter) som råkost och minskar gurka, tomater, paprika och isbergssallad.
  • Väljer frukt och grönt efter säsong.
  • Inte serverar rödlistad fisk.

Sjöhästens förskola fick 2014 och 2015 guld i miljöförvaltningens tävling i vilka förskolor som köper mest ekologiska livsmedel i Malmö stad!

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-08-14 15:41