Bussen

Vi har en förskolebuss tillsammans med våra grannförskolor Operan och Almviksgården. Alla de äldre barnen kan åka i bussen för att besöka olika utflyktsmål en gång i veckan.

Att åka ut i naturen är en naturlig och självklar del av vår verksamhet; något som alla barn ska vara med om som en del av det vi normalt sett gör på förskolan. Målet är att det ska vara lika naturligt att åka iväg med bussen som att vara ute på gården. Om barnen arbetar med vatten i olika former så kommer de att göra det inne på förskolan, ute på gården, i närmiljön och i skogen. Detta ger ett mervärde, en extra dimension till förståelsen och lärandet.

I vår buss finns plats för 20 barn, fyra vuxna och en busschaufför. Säkerheten på bussen är mycket hög. Bussen är t.ex. utrustad med alkolås. På bussen sitter barnen alltid fastspända med säkerhetsbälten och är grupperade fyra och fyra kring bord. På bussen finns dessutom ett kök, toalett/skötrum och gott om förvaring. Lunchen tas med i värmeskåp i bussen. Det finns också mycket pedagogiskt material på bussen.

Utvärderingar har visat att det finns många positiva bieffekter av att förskolan kommer ut i naturen. Stadsbarn får en möjlighet att vistas på landet och vara i nya miljöer och motoriken utvecklas bättre. Sammanhållningen, de goda relationerna, lugnet och kreativiteten ökar. Barnen blir mer självständiga och tar för sig mer och de får kunskaper som de inte hade fått annars. Dessutom ökar intresset för omvärlden och respekten för djur och natur

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-04-23 09:34