Om Bussavdelningen Buster

Avdelningen Buster - Möllevångens bussförskola är en avdelning med 18 platser för barn mellan 4-5 år. Avdelningen har en specialinredd buss knuten till sig och åker ut i naturen varje dag måndag-torsdag mellan 9.00-15.00. Lunchen består av varm mat från Möllevångsskolans kök och mellanmål från förskolan äts ute eller på bussen.

Tiden innan 9.00 och efter 15.00 är barnen i sin hemvist på förskolan, på bottenvåningen ut mot Barkgatan 14.

Personalen på bussen består av två förskollärare och en barnskötare som också är busschaufför. En vikarie som är placerad på förskolan följer med vid ev sjukdom/semester. Bussfärden beräknas ta högst ca 30 min i vardera riktning.

Barn som äter frukost gör det på förskolan. Varje fredag är barnen kvar på förskolan och kan använda förskolans andra lokaler/gård och de äldre barnen på de andra adelningarna turas då om att använda bussen.

Bussförskolan erbjuder ett medvetet innehåll i en utomhuspedagogik som bygger på att barnen ska erbjudas en verksamhet ute som innehåller lek, språkutveckling, matematik, skapande verksamhet, natur och miljö genom bl a temaarbete. Verksamheten bygger på förskolans läroplan, LPfö-98, liksom övriga avdelningars, skillnaden är bara att en stor del av tiden är förlagd utomhus för barns utveckling och lärande.

Föräldrar som är intresserade av bussförskolan ska göra en vanlig köanmälan som finns på malmo.se, varje förskola och Medborgarkontoret.

Kontakta oss:

Bussavdelning Buster 0768-95 34 39

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-12 13:04